Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκρουση Γερμανίας και ΗΠΑ για τον Nord Stream 2

Σύγκρουση Γερμανίας και ΗΠΑ για τον Nord Stream 2

Τσουνάμι αντιδράσεων μετά την απόφαση Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις σε όσους συμμετέχουν στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο απευθείας στη Δυτική Ευρώπη, μέσω της Βαλτικής, παρακάμπτοντας την Ουκρανία

Θύελλα στην Ευρώπη έχει ξεσηκώσει η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε όλους όσοι συμμετέχουν στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 2, ο οποίος θα διπλασιάσει τις ποσότητες ρωσικού αερίου που διατίθενται στη Δυτική Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Ο αγωγός θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία, μέσω της Βαλτικής, παρακάμπτοντας την Ουκρανία, με την οποία η Μόσχα έχει τεταμένες σχέσεις. Το κόστος της κατασκευής του αγωγού υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Μόσχα και το Βερολίνο έχουν καταδικάσει έντονα την πρόθεση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις από τη στιγμή που ξεκίνησαν να συζητούνται στο Κογκρέσο, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να προειδοποιεί πως θα υπάρξουν αντίποινα. Χθες ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι τα σχέδια των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2 και Turk Stream θα υλοποιηθούν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, προσθέτοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αντιδράσει κατά των κυρώσεων αυτών.

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν άλλες χώρες να αναπτύξουν την οικονομία τους επιβάλλοντάς τους κυρώσεις, κατήγγειλε χθες η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Μια χώρα που έχει χρέος 22 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εμποδίζει χώρες με υγιές αξιόχρεο να αναπτύξουν τον τομέα της πραγματικής τους οικονομίας» σχολίασε η Ζαχάροβα στη σελίδα της στο Facebook, επικρίνοντας «την αμερικανική ιδεολογία που δεν αντέχει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα». Και κατέληξε: «Σε λίγο θα ζητήσουν να σταματήσουμε να αναπνέουμε».

  • Πως θα επηρεάσουν οι κυρώσεις Τραμπ τις σχέσεις Βερολίνου-Ουάσιγκτον
  • Ποιος ο ρόλος του Βερολίνου
  • Ποια η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ που κυκλοφορεί

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024