Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ονδούρα : Νέο μακελειό με 18 νεκρούς σε φυλακή - Μάχες με όπλα, μαχαίρια και μασέτες

Ονδούρα : Νέο μακελειό με 18 νεκρούς σε φυλακή – Μάχες με όπλα, μαχαίρια και μασέτες

«Πυροβόλα όπλα, μαχαίρια και μασέτες» χρησιμοποιήθηκαν από τις συμμορίες των φυλακισμένων στο νέο μακελειό με 18 νεκρούς στην Ονδούρα.

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν ξέσπασαν βίαια επεισόδια σε φυλακή στο κεντρικό τμήμα της Ονδούρας, δύο ημέρες μετά τη μάχη με ισάριθμους νεκρούς σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του στρατού.

Και δύο τραυματίες

Τα νέα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν «πυροβόλα όπλα, μαχαίρια και μασέτες» είχαν επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι δύο άνθρωποι στη φυλακή της Ελ Πορβενίρ, 60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, δήλωσε ο υπολοχαγός Χοσέ Κοέγιο.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ξέσπασε μάχη ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών σε σωφρονιστικό κατάστημα στην παραθαλάσσια πόλη Τέλα, περίπου 200 χλμ. βορειοδυτικά από την Τεγκουσιγκάλπα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 τρόφιμοι και να τραυματιστούν άλλοι 16.

Οι συμμορίες των δρόμων

Τα βίαια επεισόδια στις φυλακές της Ονδούρας είναι συχνά, καθώς συμμορίες των δρόμων, οι λεγόμενες μάρας, συγκρούονται για τον έλεγχό τους.

Ο ανελέητος ανταγωνισμός των συμμοριών για επιρροή έχει μετατρέψει την Ονδούρα σε μια από τις χώρες όπου καταγράφονται οι υψηλότεροι δείκτες ανθρωποκτονιών στον πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024