Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα δώρα του Γιάνη

Τα δώρα του Γιάνη

Τηρουμένων των συνθηκών που επικρατούν με την Τουρκία, η επίσκεψη προ ημερών του Γιάνη Βαρουφάκη στη γειτονική χώρα παρουσιάζει ένα ειδικό ενδιαφέρον

Τηρουμένων των συνθηκών που επικρατούν με την Τουρκία, η επίσκεψη προ ημερών του Γιάνη Βαρουφάκη στη γειτονική χώρα παρουσιάζει ένα ειδικό ενδιαφέρον, καθώς βρέθηκε εκεί λόγω της δημιουργίας DiEM25 Τουρκίας, του ευρωπαϊκού δικτύου μέλος του οποίου είναι το ΜέΡΑ25, με γραφεία σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», οι τούρκοι ομοϊδεάτες του κ. Βαρουφάκη έχουν ως στόχο να πάρουν μέρος και στις εκλογές.

Δεδομένης της κατάστασης που υφίσταται ως προς τα δημοκρατικά δικαιώματα στη γείτονα, η προσδοκία είναι το κόμμα του να προσελκύσει ένα ευρύτερο εκλογικό ενδιαφέρον – αν δεν τους «πατάξει» το καθεστώς Ερντογάν…

Η συνάντηση με Βαρθολομαίο

Πάντως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφυγε με άδεια χέρια από την Πόλη, όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος του δώρισε ένα κομποσκοίνι, ένα σταυρουδάκι και μια ασημένια πλακέτα με την υπογραφή του.

Αλλά και ο Γιάνης πήγε με δώρα: ένα γλυπτό αντίγραφο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη «Ρωμιοσύνη» του Ρίτσου, κάτι που συνέπεσε με προγραμματισμένη για τον προσεχή Απρίλιο εκδήλωση στο εμβληματικό Ζωγράφειο Λύκειο αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή.

Οσον αφορά το γεύμα που επιφύλαξε στον έλληνα προσκεκλημένο ο κ.κ. Βαρθολομαίος, ήταν, εννοείται, νηστίσιμο: σούπα φάβα, μακαρονάδα, λαχανικά χωρίς λάδι και γλυκό με κάστανο. Παρόντες στο τραπέζι και αρκετοί μητροπολίτες από την Ελλάδα, ενώ συζητήθηκαν πολλά – και σε κατ’ ιδίαν συνομιλία – με έμφαση στα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό, τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και βεβαίως την Τουρκία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024