Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος : Θα βρει πολλούς απέναντί της η Τουρκία - Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας

Παναγιωτόπουλος : Θα βρει πολλούς απέναντί της η Τουρκία – Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας

«Κάνουμε τη δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης και στους σχεδιασμούς της Άγκυρας εκτίμησε ότι «η Τουρκία θα βρει απέναντί της πολλούς παίκτες».

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, που κλιμακώνει την ένταση εγείροντας διεκδικήσεις στην περιοχή, ότι η Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Κάνουμε τη δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν», υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και στους σχεδιασμούς της Άγκυρας εκτίμησε ότι «η Τουρκία θα βρει απέναντί της πολλούς παίκτες».

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως «είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων αλλά από κει και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας».

Σχηματίζεται κοινό μέτωπο έναντι της Τουρκίας

Είναι δεδομένη η στάση της Τουρκίας να εγείρει διεκδικήσεις, τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για αποστολή  τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη και στην τουρκολυβική συμφωνία, ενώ σημείωσε ότι απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς «βλέπουμε να σχηματιζεται ένα μέτωπο.»

«Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», εκτίμησε.

Ο υπουργός Αμυνας ο οποίος περιοδεύει τις τελευταίες ημέρες σε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά υπογράμμισε ότι τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς.

«Κάνουμε την δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν»

Την ίδια ώρα έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. «Κάνουμε την δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν», τόνισε με νόημα.

Εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, δεν ανησυχώ καθόλου τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του στις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες όπως είπε χαρακτηριστικά «ξέρουν την δουλειά τους».

«Διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι, συνέχισε προσθέτοντας πως έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου.

Για αυτό τον λόγο, η «άσκηση που πρέπει να λύσουμε» είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα.

«Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα» κατέληξε διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα, κατά καιρούς ακούγονται ή γράφονται περί μείωσης δαπανών στον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024