Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου σε στρατιωτικά φυλάκια στον Έβρο

Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου σε στρατιωτικά φυλάκια στον Έβρο

Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ μέσα σε λίγες ημέρες, και επιχειρείται να συνδεθεί με σενάρια κινητικότητας και επιφυλακής των ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

Στρατιωτικά φυλάκια στον Έβρο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ μέσα σε λίγες ημέρες,  και επιχειρείται να συνδεθεί με σενάρια κινητικότητας και επιφυλακής των ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

Κάτι που όμως δεν ισχύει σύμφωνα με το OnAlert,  που επικαλούμενο καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές, αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες, με τις επιχειρήσεις στη Συρία, η Τουρκία έχει αποσύρει μέρος των δυνάμεων της από τη περιοχή του Έβρου.

Το προσφυγικό στο επίκεντρο

Αυτό που αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του κ. Παναγιωτόπουλου στον Έβρο, είναι το θέμα των μεταναστευτικών ροών και η πρόσφατη συνεργασία συνοριοφυλάκων και Στρατού στον έλεγχο και τη φύλαξη των συνόρων.

Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος των τελευταίων επισκέψεων στην περιοχή, του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή και του αρχηγού ΓΕΣ , αντιστράτηγου Γιώργου Καμπά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν μειωθεί αρκετά οι ροές στον Έβρο χάρη στην καλύτερη επίβλεψη των περασμάτων του ποταμού που επιτυγχάνεται με τις κοινές περιπολίες Αστυνομίας και Στρατού.

Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα οι ροές μειώθηκαν κατά 80%. Κάθε μέρα εκτιμάται ότι περνούσαν το ποτάμι 50 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ την τελευταία εβδομάδα οι μετανάστες δεν ξεπερνούν τους 7-8.

Όπως εκτιμάται ο έλεγχος των συνόρων θα είναι αποτελεσματικότερος το επόμενο διάστημα με την ενίσχυση μέσων και επιπλέον προσωπικού στα πλαίσια της λειτουργίας του Εθνικού συντονιστή για το Μεταναστευτικό.

Επισημαίνεται επίσης ότι η τοποθέτηση περισσότερων θερμικών καμερών, τα εμπόδια που τοποθετεί το Μηχανικό του Στρατού στα περάσματα του ποταμού και ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των αρχών, που αναμένεται να έχει ο επιτελικός ρόλος του Ενιαίου Φορέα, θα μειώσουν σημαντικά τις ροές στον Έβρο, όπου τελευταία όπως και στα νησιά παρουσιαζόταν μεγάλη αύξηση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024