Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σίδνεϊ και Νέα Νότια Ουαλία

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σίδνεϊ και Νέα Νότια Ουαλία

Οι αυστραλιανές αρχές κήρυξαν επίσημα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, εξαιτίας των γιγαντιαίων πυρκαγιών που πλήττουν την Αυστραλία και οι οποίες ευνοούνται από τις «καταστροφικές μετεωρολογικές συνθήκες».

Οι αυστραλιανές αρχές κήρυξαν επίσημα σήμερα Πέμπτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για επτά ημέρες στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, καθώς οι θερμοκρασίες-ρεκόρ ευνοούν την εξάπλωση των γιγαντιαίων πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται.

«Καταστροφικές συνθήκες»

Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της ανατολικής αυτής Πολιτείας του νησιού-ηπείρου, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, επικαλέστηκε τις «καταστροφικές μετεωρολογικές συνθήκες» για τη λήψη του μέτρου αυτού.

Πύρινη κόλαση στην Αυστραλία… (Reuters)

Περίπου εκατό πυρκαγιές κατακαίνε εκτάσεις εδώ κι εβδομάδες, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές είναι ανεξέλεγκτες. Οι φωτιές έχουν προκαλέσει νέφος τοξικού καπνού που έχει καλύψει το Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Τριάντα εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν απανθρακωθεί σε όλη τη χώρα και έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις εκατοντάδες πυρκαγιές των τελευταίων μηνών σε σχεδόν όλη την επικράτεια της Αυστραλίας.

Προειδοποιούν οι ερευνητές

Η εκδήλωση πυρκαγιών δεν είναι ασυνήθιστη στην Αυστραλία το καλοκαίρι του νοτίου ημισφαιρίου, όμως φέτος το πρόβλημα ενέσκηψε πολύ νωρίς και είναι εξαιρετικά εκτεταμένο.

Ερευνητές προειδοποιούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη προκαλεί συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές ακόμα περισσότερο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024