Κουραμπιεδάκια light
Γίνεται ένας κουραμπιές να έχει μόνο 68 θερμίδες; Κι όμως, γίνεται!
Προετοιμασία 25′, Ψήσιμο 25′, Αναμονή 30′
Υλικά (για 30 κουραμπιεδάκια)
½ φλ. φιλέ αμυγδάλου
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη + ¾ φλ. επιπλέον για πασπάλισμα
125 γρ. βούτυρο light
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κρόκος αβγού
Διαδικασία
Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου στον φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τις 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη με το βούτυρο για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε σε 30 μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο για να κάνουμε ένα βαθούλωμα. Τα βάζουμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν (30 λεπτά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Καιρός: Χαλάει από τα μέσα της εβδομάδας – Έρχεται κακοκαιρία και νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης
- Ισραήλ: Ώρες αγωνίας για την τύχη των ομήρων – «Δεν μπορείτε να παίζετε έτσι με τις ζωές των ανθρώπων»
- Αποχωρεί από την Γουέστ Χαμ μετά από επτά χρόνια ο Μόγες (pic)
- Η Ελένη Φουρέιρα ετοιμάζεται να βάλει ξανά «φωτιά» στην Eurovision – Οι πρώτες εικόνες από την πρόβα της
- Θήβα: Συγκλονίζουν οι γονείς του μωρού που πέθανε – «Δεν έπαιρνε ανάσα, του κάναμε μαλάξεις»
- «Φαντασία ή ρεαλισμός»