Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ, του στράβωσαν όλα σε τρία λεπτά (γκολ ΟΦΗ, αποβολή Σένκεφελντ), αλλά ισοφάρισε στο φινάλε με πέναλτι του Μακέντα, σε ένα σκορ που τον αδικεί βάσει εικόνας. Δεν έδωσε κόκκινη στον Κουτρουμπή ο Ευαγγέλου, ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ, του στράβωσαν όλα σε τρία λεπτά (γκολ ΟΦΗ, αποβολή Σένκεφελντ), αλλά ισοφάρισε στο φινάλε με πέναλτι του Μακέντα, σε ένα σκορ που τον αδικεί. Προκλητικά έμεινε στο ματς ο Κουτρουμπής, που έπρεπε να τον αποβάλλει ο Ευαγγέλου από το πρώτο ημίχρονο για χτυπήματα εκτός φάσεων. Λάθος απόφαση σε γκολ του Φιγκεϊρέδο στο πρώτο μέρος.

Καλός ρυθμός, ακυρωθέντα γκολ

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με καταπληκτικό ρυθμό και με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Ανοιχτό ποδόσφαιρο, μακριά από σκοπιμότητες, από δύο ομάδες που τους αρέσει να κάνουν κατοχή και να απειλούν με πολλούς τρόπους.

Οι ευκαιρίες, πάντως, δεν ήταν πολλές, σε αντίθεση με τις λάθος αποφάσεις διαιτητή, βοηθών και VAR. Όπως η μη αποβολή του Κουτρουμπή, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις χτύπησε εκτός φάσης τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού: την πρώτη τον Μακέντα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκεται μακριά και τη δεύτερη τον Περέα στο χώρο του κέντρου, όταν ο Κολομβιανός προσπάθησε να τρέξει προς την μπάλα. Ο Ευαγγέλου δεν τα είδε, οι βοηθοί και οι διαιτητές VAR, ωστόσο, θα έπρεπε να τον ενημερώσουν και να αποβληθεί ο στόπερ του ΟΦΗ.

Λάθος ήταν οι αποφάσεις και στα γκολ που σημειώθηκαν από Μακέντα και Φιγκεϊρέδο και ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Τόσο ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, όσο και αυτός του ΟΦΗ, καλύπτονταν έστω και οριακά από τις άμυνες, έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά απ’ το VAR ακύρωσαν τα γκολ. Ακόμα μια απόδειξη πως όσο δεν υπάρχει γραμμή σε ένα σύστημα… λειψό, τόσο θα υπάρχουν λάθος υποδείξεις και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ την είχε ο Παναθηναϊκός. Στο 19’ μια καταπληκτική πάσα του Χατζηγιοβάνη στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μπουζούκη, ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε με τη μία, αλλά ο Σωτηρίου αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Σωστή ήταν και η αντίδραση του Σωκράτη Διούδη τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν από σέντρα του Τσιλιανίδη η μπάλα κόντραρε και πήρε περίεργη τροχιά, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να εκτινάσσεται και να τη βγάζει με υπερένταση πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Του στράβωσαν όλα, αλλά πήρε τον βαθμό

Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 70’ ο Παναθηναϊκός ήταν… επιβλητικός, αλλά και πάλι αναποτελεσματικός. Οι «πράσινοι» με τη γραμμή της άμυνας ψηλά, δεν επέτρεψε στον ΟΦΗ να βρει ευκαιρίες και στην άλλη πλευρά του γηπέδου είχε εκείνος τις πιο σημαντικές για να ανοίξει το σκορ.

Στο 47’ ο Μποζούκης νικήθηκε ξανά από τον Σωτηρίου και πέντε λεπτά αργότερα ο Ινσούα σούταρε, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να διώχνει και πάλι. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, να κλέβουν μπάλες, να δημιουργούν ευκαιρίες και άγγιξαν το γκολ στο 60’, όταν απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δώνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι χαμένες ευκαιρίες τιμώρησαν ξανά τον Παναθηναϊκό εφτά λεπτά αργότερα. Στη μία και μοναδική τελική προσπάθεια στην εστία, ο ΟΦΗ κατάφερε να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ στο 67’ με τον Φιγκεϊρέδο να προλαβαίνει τον Σένκεφελντ και με κοντινό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Μαρινάκη να ανοίγει το σκορ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Παναθηναϊκός είδε τα πράγματα να του στραβώνουν ακόμα περισσότερο τρία λεπτά αργότερα, με τον Σένκεφελντ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ωστόσο η ομάδα του Δώνη αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να… πεθάνει. Η είσοδος του Ζαχίντ διατήρησε τον Παναθηναϊκό μπροστά, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και η δικαίωση ήρθε στο 84’. Ο MVP του αγώνα, Χρήστος Δώνης, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κουτρουμπή, ο Μακέντα ευστόχησε στο πέναλτι και ο Παναθηναϊκός πήρε το μίνιμουμ που δικαιούτο από το παιχνίδι. Τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ (91’ Ντίνας), Φερέιρα (65’ Στάικος), Φιγκεϊρέδο (81’ Μάνος).
Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σχένκεφελντ, Νούνες, Ινσούα, Μπουζούκης (81’ Ζαχίντ), Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα, Μακέντα (87’ Κολοβέτσιος).

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024