Δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενόψει του ματς της Κυριακής με τον Βόλο, μένει να δούμε αν την Παρασκευή θα γίνει ότι έγινε μετά το αίτημα του ΠΑΟΚ.

Με ανακοίνωσή του το ΕΣΚΑΝ απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Ολυμπιακού για έλεγχο ντόπινγκ στους παίκτες του Βόλου ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής (22/12 17:15) μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι αν την Παρασκευή, το ΕΣΚΑΝ θα πράξει όπως πριν το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και το αντίστοιχο αίτημα των «ασπρόμαυρων» και θα διενεργήσει ελέγχους.

Θυμίζουμε ότι σε εκείνη την περίπτωση αν και είχε απαντήσει αρνητικά, δύο μέρες πριν το ντέρμπι είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά τα προπονητικά κέντρα του Ρέντη και της Νέας Μεσημβρίας και είχε πραγματοποιήσει έλεγχο σε παίκτες των δύο ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή το από 16-12-2019 αίτημα της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός περί διεξαγωγής ελέγχου ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστές αντιπάλου ομάδας, επαναλαμβάνουμε τα ακόλουθα:

Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ως αρμόδιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ για τη διενέργεια ελέγχων σε εθνικό επίπεδο, με βάση την εθνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς, σχεδιάζει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και αναλογικού προγράμματος κατανομής ελέγχων, που θέτει προτεραιότητες, αναλογικά, μεταξύ αγωνισμάτων, κατηγοριών αθλητών, είδους ελέγχων, είδους δειγμάτων προς συλλογή, είδους ανάλυσης δειγμάτων, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου για τον ‘Έλεγχο και τις ‘Έρευνες (International Standard for Testing and
Investigations) του WADA.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό.

Επαναλαμβάνουμε τέλος, πως το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. είναι εντεταλμένο και πρόθυμο να ακούσει απόψεις και πληροφορίες από το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει καταλλήλως, σύμφωνα, πάντοτε, με τα διεθνώς ισχύοντα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr