Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1

Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1

Το ερυθρόλευκο… εξπρές παρέσυρε και την ΑΕΛ (4-1)! Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απέναντι στους Θεσσαλούς και πέτυχε 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο – Δύο γκολ ο Μασούρας, από ένα οι Σουντανί και Ελ Αραμπί – Στο +3 από τον ΠΑΟΚ οι Ερυθρόλευκοι.

Τι και αν έπαιζε τρίτο παιχνίδι μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Τι και αν έπαιζε χωρίς κόσμο, λόγω της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; Τι και αν έπαιξε με πολλές αλλαγές, λόγω τραυματισμών;

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΛ απέδειξε για μια ακόμα φορά τη φετινή σεζόν ότι δεν… χαμπαριάζει από τίποτα! Οι Ερυθρόλευκοι πέταγαν… φωτιές στο πρώτο ημίχρονο και επικράτησαν με 4-1 της θεσσαλικής ομάδας, για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες σκόραραν τέσσερα γκολ σε 35 λεπτά και «καθάρισαν» το παιχνίδι πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ο Μασούρας με δύο γρήγορα γκολ (9’ και 11’) έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, με τους Σουντανί (17’) και Ελ Αραμπί (32’) να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Η ΑΕΛ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ουάρντα (56’), μετά την λανθασμένη εκτίμηση του Σα. Με αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 37 βαθμούς και βρίσκεται στο +3 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίζεται αύριο το βράδυ στην Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι με την ΑΕΛ και επικεντρώνονται στο ματς της Κυριακής με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς λόγω των πολλών προβλημάτων αναγκάστηκε να κάνει πολλές αλλαγές στην αρχική 11άδα του Ολυμπιακού, με τον Πορτογάλο να δίνει φανέλα βασικού σε Μπα, Γκασπάρ και Μπρούνο. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των Πειραιωτών ξεκίνησε την ομάδα του με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Γκασπάρ, Μπα, Αβραάμ και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Μπρούνο στα «φτερά» και τους Σουντανί-Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Το πλάνο του Γρηγορίου

Από την άλλη, ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου, παρέταξε την ομάδα του με τους Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρα, Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Στάνκοβιτς, Μπέρτο, Μιλοσάλιεβιτς, Νούνιτς και Ουάρντα, έχοντας ως στόχο να κλείσει τους χώρους και να χτυπήσει στην κόντρα την άμυνα του Ολυμπιακού.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα, καθάρισε από το 17’!

Η ατμόσφαιρα ήταν «παγωμένη» στον Γ. Καραϊσκάκης, λόγω της τιμωρίας των Πειραιωτών, ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν επηρεάστηκε από τις άδειες κερκίδες. Μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 9’ με τον Μασούρα. Οι Ερυθρόλευκοι άλλαξαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, ο Ελ Αραμπί άνοιξε στον Τσιμίκα, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μασούρας, βρήκε την μπάλα με τη μία και με το δεξί την έστειλε στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 1-0. Πολύ ωραίο γκολ από τον διεθνή μεσοεπιθετικό, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα σκόραρε και δεύτερο γκολ. Ο Σουντανί άδειασε τον Μόρα με μία εκπληκτική ντρίμπλα, είδε τον Μασούρα που έβγαινε μόνος του από αριστερά, του πέρασε την πάσα και ο Ελληνας εξτρέμ με πλασέ νίκησε τον πορτιέρο της Λάρισας για το 2-0.

Στο 16’ ο Μασούρας άγγιξε το χατ-τρικ, αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε την προσπάθειά του. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Σουντανί. Ο Αλγερινός επιθετικός βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, «χόρεψε» τον Μόρα, βγήκε απέναντι από τον Κρίστινσον και με σουτ από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Θεσσαλών για το 3-0. Παρά το γεγονός ότι το ματς ήταν στο 3-0, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν έριξαν ταχύτητα.

4-0 με τον Ελ Αραμπί

Στο 26’ ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι έξω από την περιοχή του Κρίστινσον, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το γυριστό σουτ του Σουντανί στο 30’. Στο 35’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Μόρα. Ο σέντερ μπακ της ΑΕΛ γκρέμισε τον Μαροκινό και ο Σέζος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Αφρικανός ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και έκανε το 4-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί μάλιστα εκτέλεσε δύο φορές την εσχάτη των ποινών και ευστόχησε και στις δύο, καθώς την πρώτη φορά ο Σέζος έδωσε επανάληψη, καθώς ο Μασούρας είχε μπει νωρίτερα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του Μαροκινού έριξαν ρυθμούς, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ να δείχνει το επιβλητικό 4-0.

Επεσε ο ρυθμός, μείωσε η ΑΕΛ

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Ολυμπιακός έκανε 15 τελικές και πέτυχε 4 γκολ απέναντι στους Θεσσαλούς, όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι Ερυθρόλευκοι στο δεύτερο μέρος έριξαν ταχύτατα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΛ. Στο 56’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μάλιστα σε 4-1 με γκολ του Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός σούταρε έξω από την περιοχή, ο Σα έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του. Οι δύο προπονητές μετά το γκολ της Λάρισας άρχισαν τις αλλαγές, με τον Μιχάλη Γρηγορίου στο 59’ να βάζει τον Μπάλλα αντί του Κάτσε, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς στο 65’ αντικατέστησε τον Ελ Αραμπί με τον Γκερέρο. Στο 74’ ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπενζιά αντί του Σουντανί, ενώ στο 81’ έκλεισε τις αλλαγές του με τον Τοροσίδη αντί του Τσιμίκα. Το 4-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σέζου, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια ακόμα επιβλητική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας (82’ Τοροσίδης), Γκασπάρ, Αβραάμ, Μπα, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Μπρούνο, Σουντανί (74’ Μπενζιά), Αραμπί (65’ Γκερέρο).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας (78’ Φιλίποβιτς), Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε (59’ Μπάλας) Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Μιλοσάλιεβιτς, Νούνιτς (70’ Πινακάς), Ουάρντα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024