Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας : Το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί την επίθεση του κεφαλαίου κατά των εργαζόμενων

Κουτσούμπας : Το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί την επίθεση του κεφαλαίου κατά των εργαζόμενων

«Δεν θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020

«Δεν θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020.

«Εμείς θα αποδείξουμε ότι ο προϋπολογισμός υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και γιαυτό είναι βαθιά αντιλαϊκός. Η  ανάπτυξη είναι ήδη εδώ, αλλά δεν μεταφράζεται σε ανάλογη βελτίωση για τη ζωή των εργαζομένων» τόνισε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό: «Τα οφέλη της αύξησης της πίτας, καρπώνεται το μεγάλο κεφάλαιο. Και ήταν προκλητική η αναφορά του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο προϋπολογισμός του 2019 με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί και προέβλεπε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% και αύξηση του μέσου μισθού κατά 1,4%».

«Ο κόσμος ξέρει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε για πρώτη φορά τον πραγματικό μισθό πολύ κάτω και έκανε τον έλληνα εργαζόμενο απ τους φτωχότερους του κόσμου. Το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ υλοποιεί την επίθεση του κεφαλαίου κατά των εργαζόμενων. Ενώ γενικά υπόσχεστε αύξηση μισθού, την ίδια ώρα προβλέπεται πάνω από 1 δισ. περισσότερους φόρους σε εργαζόμενους. Και δεν τα κάνετε τυχαία αυτά. Το νέο εθνικό σχέδιο για το κλίμα είναι κομμένο και ραμμένο για να στηρίξει τις επενδύσεις του κεφαλαίου».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε, δε, για πολιτική εξαναγκασμού που υποχρεώνει τους φορολογούμενους να διενεργούν ηλεκτρονικά το 30% των συναλλαγών τους, πρακτική που όπως είπε ωφελεί τις τράπεζες.

«Η πολιτική αυτή τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεμπόρους που αναγκάζονται να φανερώσουν το μικρό τους εισόδημα στις υπηρεσίες του αστικού κράτους. Τσακίζει και τους μισθωτούς με πρόστιμα όταν δεν ξεπερνούν αυτό το όριο» είπε.

«Ο προϋπολογισμός, απ’ όποια πλευρά και αν το κοιτάξει κανείς, βρίσκει μέτρα μόνο υπερ του κεφαλαίου» ανέφερε σε άλλο σημείο για να επισημάνει ότι ο λαός δεν θα ωφεληθεί από την προωθούμενη πολιτική.

«Η επιθετικότητα της Τουρκίας έκανε ακόμα ένα βήμα μπροστά με την συμφωνία με την Λιβύη για την ΑΟΖ, διαγράφοντας ελληνικά νησιά από το χάρτη. Μόνο που αυτή η προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζεται από το ΝΑΤΟ» ανέφερε σε άλλο σημείο για να εξηγήσει «τα δισεκατομμύρια ευρώ προς το ΝΑΤΟ δεν απέτρεψαν την προκλητικότητα της τούρκικης άρχουσας τάξης».

«Η κρατική βία, η καταστολή και η αυθαιρεσία έχει κοντά ποδάρια. Φουντώνει την οργή του λαού» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας σχετικά με τις καταγγελίες για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024