Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεφαλογιάννης για Μετρό : Μόλις 18 από τους 850 εργαζομένους απήργησαν

Κεφαλογιάννης για Μετρό : Μόλις 18 από τους 850 εργαζομένους απήργησαν

Μόλις 18 άτομα από τα συνολικά 850 που εργάζονται στο Μετρό συμμετείχαν στην 5ωρη στάση εργασίας που προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο το πρωί στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης

Στη στάση εργασίας του Μετρό, η οποία προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος το πρωί της Τρίτης και ταλαιπωρήθηκαν 1,5 εκατ. πολίτες στο λεκανοπέδιο, συμμετείχαν μόλις 18 άτομα από τα συνολικά 850, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως μια συνδικαλιστική μειοψηφία προχώρησε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Δευτέρας σε αυτή την απόφαση αντιδρώντας στην επανατοποθέτηση 21 κυρίως εκδοτών από τις διοικητικές υπηρεσίες σε κεντρικά εκδοτήρια εν’ όψει και των εορτών.

Τόνισε, επίσης, ότι τα συγκεκριμένα άτομα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν μεταφερθεί σε διοικητικές θέσεις με αποτέλεσμα να λειτουργούν 21 εκδοτήρια και να υπολειτουργούν τα υπόλοιπα 40.

Οργή Μητσοτάκη: Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία

Με ανάρτησή του στο Τwitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή ζητήθηκε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη στο Τwitter

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων».

Οι συνδικαλιστές προειδοποιούν και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), επιμένει στη στάση του και μάλιστα προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο Σπύρος Ρεβύθης ανέφερε «κι εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ χωρίς να κοιτάξει τις ανάγκες τις υπηρεσιακές και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εάν συνεχιστεί το ίδιο πράγμα, να πληρώνουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι τότε είναι πιθανόν να υπάρξει κλιμάκωση».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024