Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νόμος 4.000… ντροπές

Νόμος 4.000… ντροπές

Η διαπόμπευση μιας κοπέλας στη μέση της Πατησίων

Η καταγγελία της 22χρονης φοιτήτριας ήταν συγκλονιστική: Την σταμάτησαν επί της Πατησίων τρεις αστυνομικοί, της επέβαλαν έλεγχο (και σωματικό) και κάλεσαν γυναίκα συνάδελφό τους για τα υπόλοιπα. Η γυναίκα άπλωσε το χέρι σε σημεία του κορμιού της κοπέλας που ούτως ή άλλως προκαλεί δυσφορία μια τέτοια ανεπιθύμητη κίνηση. Πολλώ δε μάλλον, όταν συμβαίνει στη μέση του δρόμου.

Στη μέση του δρόμου, λοιπόν. Η γυναίκα αστυνομικός… έπιασε τη σερβιέτα της φοιτήτριας και για να πειστεί ότι όντως έχει περίοδο, απαίτησε από την κοπέλα να γδυθεί. Στη μέση του δρόμου. Το κορίτσι αρνήθηκε, η αστυνομικός την έσυρε διά της βίας στην τουαλέτα ενός καφέ και την υποχρέωσε να κατεβάσει το παντελόνι της. Στο τέλος, ακούγοντας την αντίδραση της νεαρής, την απείλησε με σύλληψη.

Διαπόμπευση

Θα ήταν απίστευτο, αν δεν ήταν τόσο πιθανό. Εξάλλου, κάποιες στιγμές πρέπει να διαλέξουμε πλευρά: Είμαστε με αυτόν που καταγγέλλει ή με το όργανο της τάξεως και της ηθικής, φυσικά) που θα αρνηθεί τις κατηγορίες;

Το θέμα έφεραν στην Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ, για να εισπράξει τη αντίδραση του Χάρη Θεοχάρη, υπουργού Τουρισμού, που έκανε λόγο για «ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες που στοχοποιούν την αστυνομία».

Αν το ζήτημα δεν ήταν τόσο τρομερά σοβαρό, θα μπορούσαμε να τζογάρουμε: Ποιος είναι ο επόμενος που θα μιλήσει για στημένες κατηγορίες; Πιθανότατα ο Μπογδάνος, όπως έκανε και ως δημοσιογράφος. Αλλά το θέμα είναι σοβαρό, γιατί δεν είναι καν πρωτοφανές.

Φαίνεται σιγά σιγά να αναπτύσσεται μία νέα τακτική της αστυνομίας, μια τακτική σωματικής και ψυχολογικής βίας (λες και το βρωμόξυλο δεν είναι από μόνο του αρκαιτά κακοποιητικό για την ψυχή κάποιου). Τον τελευταίο ακριβώς ένα μήνα δεν έχουμε δει μοναχά μία φωτογραφία ξεγυμνωμένου διαδηλωτή, να τον τραβάνε έξι ματατζήδες από το παντελόνι, το εσώρουχο, κοπέλες με σηκωμένες μπλούζες. Αναφορές σε ξεγυμνώματα, επίσης, μέσα σε κλούβα, στον δρόμο.

Θα θυμάστε τν «τεντυμποϊσμό», που ξυρίζανε τα κεφάλια των άτακτων αγοριών και τους περιφέρανε με ταμπέλες κρεμασμένες από τον λαιμό. Παλιά πρακτική, τότε, βεβαίως, ήταν και στιγματιστική για το άτομο.

Τώρα τι ακριβώς πιστεύουν; Ότι θα χαρακτηριστεί αλητάμπουρας ο διαδηλωτής με τα σκισμένα σώβρακα; Ή ότι θα στοχοποιηθεί σαν εξώλης η κοπέλα που την ξεγύμνωσαν για να δούνε αν κρύβει στο εσώρουχό της… τι; Κανένα καλάσνικοφ;

Εποχή Χρυσοχοϊδη

Τυχαίνει το παρελθόν να κουβαλάει πολλά καλάθια και μεγάλα. Κι όσοι είχαμε την… τύχη (sic) να πέσουμε πάνω στις εποχές της σκληρότατης καταστολής, τότε που έσκαγαν κρότου – λάμψης στα κεφάλια μας και μελανιάζανε τα πλευρά μας, θυμόμαστε πως ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν υπήρξε ουδέποτε ένας σοσιαλκεντρώος πολιτικός.

Επιστρέψαμε σε μία φοβερή αγριότητα. Φοβερή. Το σοκαριστικό της είδησης, το ξεγύμνωμα αυτής της κοπέλας, πέρασε στα ψιλά. Καμία απολογία, καμία ΕΔΕ.

Στην τελική, τι δουλειά είχε μόνη της στην Πατησίων. Σωστά;

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024