Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Απορρίπτουν τις «ασύνετες» αξιώσεις της Βόρειας Κορέας και την καλούν σε διάλογο

ΗΠΑ : Απορρίπτουν τις «ασύνετες» αξιώσεις της Βόρειας Κορέας και την καλούν σε διάλογο

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν προέτρεψε σήμερα την Πιονγιάνγκ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ουάσιγκτον να ξαναρχίσουν διμερείς συνομιλίες.

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν προέτρεψε σήμερα την Πιονγιάνγκ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ουάσιγκτον να ξαναρχίσουν διμερείς συνομιλίες, τονίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει «όλα τα θέματα [κοινού] ενδιαφέροντος».

«Εχθρικές και ασύνετες»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Λι Ντου-χουν στη Σεούλ, ο Μπίγκαν χαρακτήρισε «εχθρικές» και «ασύνετες» τις αξιώσεις της Πιονγιάνγκ και τόνισε πως η Ουάσιγκτον «δεν έχει χρονοδιάγραμμα, έχει στόχο» στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Απάντησε έτσι εμμέσως στην απαίτηση της Βόρειας Κορέας οι ΗΠΑ να κάνουν παραχωρήσεις – συγκεκριμένα, να συμφωνήσουν να αρχίσουν να αίρονται σταδιακά οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της – ως το τέλος της χρονιάς.

«Καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας»

«Είναι καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας. Ας την κάνουμε. Είμαστε εδώ, ξέρετε πώς να έρθετε σε επαφή μαζί μας», επέμεινε ο Μπίγκαν, απευθυνόμενος στους ηγέτες της Βόρειας Κορέας.

Η ένταση κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από σειρά δοκιμών όπλων από πλευράς Πιονγιάνγκ και την επανέναρξη των ανταλλαγών φραστικών πυρών ανάμεσα στη βορειοκορεάτικη κυβέρνηση και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που ανακίνησε ανησυχίες για τροχιά σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως πριν την έναρξη των διπλωματικών επαφών τους το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024