«Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα διαβεί το κατώφλι της λογικής. Η Τουρκία θέλει να είναι στο τραπέζι της ανατολικής Μεσογείου χωρίς τους κανόνες του τραπεζιού», διαπίστωσε ο κ. Κουμουτσάκος

«Ο Ερντογάν μας δίνει χρόνο για να διαμορφώσουμε αντιστάσεις και αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο όταν ο ίδιος εναλλάσσει χάρτες οδηγεί τον εαυτό του σε αυτοδέσμευση και αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε σοβαρά. Κάνει πολύ δύσκολη την υπαναχώρηση».

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Τούρκος πρόεδρος «έχει ξεκινήσει την τακτική να εφαρμόζει την τακτική του να τεστάρει τα όρια των αντιστάσεων που έχουν τα κράτη που βρίσκονται απέναντί του» υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι «το πρώτο τέστ σε διπλωματικό επίπεδο πρέπει να τον έχει αποηγοητεύσει γιατί η Ελλάδα βρήκε μεγάλη στήριξη κατά της συμφωνίας Τουρκίας-Τρίπολης».

Ωστόσο, «θα ήταν λάθος να υποβαθμίσουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε. Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα διαβεί το κατώφλι της λογικής. Η Τουρκία θέλει να είναι στο τραπέζι της ανατολικής Μεσογείου χωρίς τους κανόνες του τραπεζιού», διαπίστωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Δεν είναι νέα ιδέα η «Γαλάζια Πατρίδα»

«Οι θέσεις που εκφράζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να σταματήσουν να μας εκπλήσσουν καθώς δεν είναι μια προπαγανδιστική ιδέα η γαλάζια πατρίδα. Το δόγμα αυτό άρχισε να χτίζεται τη δεκαετία του ’90», πρόσθεσε ο υφυπουργός, τονίζοντας τη στάση που πρέπει να κρατήσει η χώρα μας:

«Τα όσα λέει ο πρόεδρος πρέπει να μας θωρακίζουν σε τρία επίπεδα:

– στο επίπεδο εθνικής ομοψυχίας. Να χτίσουμε τοίχος εθνικής ενότητας απέναντι στις προκλήσεις
– να ενισχύουμε συνεχώς τη διπλωματική αποτροπή και βαρύτητα
– οι επιχειρησιακές μας δυνατότηες να είναι πάντα έτοιμες αν ποτέ χρειαστεί να υπερασπιστούν τα εδαφικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Συνεχίζοντας για την

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr