Η διαφαινόμενη πολύ βαριά ήττα των Εργατικών, όπως φαίνεται στο exit poll φέρνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν σε πολύ δύσκολη θέση, όσον αφορά στην επόμενη μέρα.

Μπορεί η επίσημη θέση του κόμματος να είναι πως οι αποφάσεις θα παρθούν μετά τα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit poll, ξεκίνησαν τα… πρώτα εσωκομματικά «καρφιά».

Η αναποφασιστικότητά του αναφορικά με το Brexit έβλαψε το Εργατικό Κόμμα» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, «φωτογραφίζοντας» τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν με τον Τζέρεμι Κόρμπιν στο επίκεντρο.

Σειρά πήρε ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών, Τζον Μακντόνελ, ο οποίος δήλωσε ότι το μέλλον του ίδιου και τους επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν θα αποφασισθούν αφού ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Θα δούμε τα αποτελέσματα το πρωί και μετά θα ληφθούν αποφάσεις, είμαι βέβαιος», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC και πρόσθεσε πως κατόπιν «θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις».

Ακόμα ένα μέλος των εργατικών, δήλωσε μετά τα exit poll πως «είναι ο Κόρμπιν, είναι ο Κόρμπιν. Ο μόνος στόχος για τους σοσιαλιστές είναι μια υπέροχη ήττα. Και τώρα είχαμε ακόμα μια. Και τώρα θα υπάρχουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Είναι ο Κόρμπιν. Το ξέραμε στο κοινοβούλιο. Ξέραμε ότι ήταν ανίκανος να κυβερνήσει».

Ακόμα ένας υποψήφιος των Εργατικών, ο Φιλ Γουίλσον, υπογράμμισε πως το να λατηγορήσει κάποιος το Brexit για το αποτέλεσμα είναι ανοησίες. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. «Το να ισχυριστεί κανείς οτιδήποτε διαφορετικό είναι παραπλανητικό. Η ηγεσία των εργατικών πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο