Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γενοκτονία Αρμενίων : Για εξηγήσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο Αμερικανός πρέσβης

Γενοκτονία Αρμενίων : Για εξηγήσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο Αμερικανός πρέσβης

Τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την απόφαση της Γερουσίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Η Γερουσία επικύρωσε χθες το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία περίπου 1,5 εκατ. Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1915 έως το 1923 […]

Τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την απόφαση της Γερουσίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Η Γερουσία επικύρωσε χθες το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία περίπου 1,5 εκατ. Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1915 έως το 1923 ως γενοκτονία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει στα τέλη Οκτωβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία -405 ψήφοι υπέρ, 11 κατά- το ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.

Μετά από εμπόδια που έθεσαν αρκετές φορές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, η Γερουσία το ενέκρινε ομόφωνα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε πυρά κατά των αμερικανών βουλευτών που στήριξαν το ψήφισμα και τους κατηγόρησε ότι «εκμεταλλεύονται την ιστορία στην πολιτική».

«Το ψήφισμα της Γερουσίας δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα πολιτικό σόου. Δεν είναι νομικά δεσμευτικό και δεν έχει απολύτως καμία ισχύ», δήλωσε με ανάρτηση στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος πρόσθεσε πως «εκείνοι που χρησιμοποιούν την Ιστορία για πολιτικούς σκοπούς είναι δειλοί που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024