Παράδοση χρόνων είναι οι φάτνες στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Μία, όμως, συγκεκριμένη εκκλησία στέλνει με τη δική της φάτνη ένα διαφορετικό και βαθιά χριστιανικό μήνυμα συμπόνιας.

Η Claremont United Methodist Church, στο Λος Άντζελες έστησε μια μη παραδοσιακή φάτνη, για να μιλήσει για τη μεταχείριση των προσφύγων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ:

Αντί η Παρθένος Μαρία, ο Ιωσήφ και ο νεογέννητος Ιησούς να είναι κάτω από την ίδια στέγη, είναι τοποθετημένοι μέσα σε «κλουβιά», μακριά ο ένας από τον άλλον.

Η ιερέας Karen Clark Ristine δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook, σε ένα post που έγινε αμέσως viral μετρώντας χιλιάδες likes και shares.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας η Karen Clark Ristine έγραψε :

«Σε μια περίοδο που στη χώρα μας οικογένειες προσφύγων αναζητούν άσυλο στα σύνορά μας και χωρίς οι ίδιοι να το επιθυμούν τους χωρίζουν τον έναν από τον άλλον, αναλογιζόμαστε την πιο γνωστή οικογένεια προσφύγων σε όλον τον κόσμο.

Τον Ιησού, τη Μαρία και τον Ιωσήφ, την Αγία Οικογένεια. Λίγο μετά τη γέννηση του Ιησού, ο Ιωσήφ και η Μαρία υποχρεώθηκαν μαζί με τον μικρό υιό τους να δραπετεύσουν στην Αίγυπτο φεύγοντας από τη Ναζαρέτ για να ξεφύγουν από τον Βασιλιά Ηρώδη, έναν τύραννο. Φοβόντουσαν διωγμό και θάνατο.

Κι αν αυτή η οικογένεια ζητούσε καταφύγιο στη δική μας χώρα, σήμερα;».

 

Η φάτνη της εκκλησίας του Λος Άντζελες είναι μια υπενθύμιση ότι, τα τελευταία τρία χρόνια, πάνω από 5.500 παιδιά κάτω των δύο χρονών χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ – Μεξικού.

Η Claremont United Methodist Church δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως όσον αφορά τους πρόσφυγες στις ΗΠΑ.

Τακτικά, προσφέρει δωρεάν συμβουλές καθώς και βοήθεια, διοργανώνει εργαστήρια.

Επιπλέον, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 100.000 δολάρια για νομική εκπροσώπηση των χωρισμένων οικογενειών.

Γράψτε το σχόλιο σας