Η έφεση του Ολυμπιακού κατά της ποινής-σκάνδαλο των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, εκδικάστηκε σήμερα (11/12) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Πάγκο Γουδί παρουσιάστηκε ο δικηγόρος Ιωάννης Χατζησαββάογλου, ο οποίος εκπροσώπησε τους «κόκκινους» και επιχειρηματολόγησε για την κατάπτωση της τιμωρίας.

Η οποία σε πρώτο βαθμό αποφασίστηκε χωρίς να συντρέχει προφανής λόγος και βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στην έκθεση της Αστυνομίας, αφού ούτε στο φύλλο αγώνα, ούτε στην έκθεση του παρατηρητή περιλαμβάνονταν επιβαρυντικά στοιχεία.

Ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου αγόρευσε ενώπιον της Εφέσεων και τόνισε ότι πρόκειται για «πρωτοφανή κατασκευή τιμωρίας», ενώ σχολίασε τη στάση του ΠΑΟΚ λέγοντας πως «κατέβηκε με ατζέντα για να δημιουργήσει επεισόδια.

Τα μέλη της αποστολής πετούσαν μπουκάλια». Μία θέση που δικαιώθηκε εκ των υστέρων, αφού ο «ασπρόμαυρος» επικοινωνιακός μηχανισμός επιδόθηκε σε μία προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων για να εξωθήσει τα δικαιοδοτικά όργανα σε σκληρή τιμωρία του Ολυμπιακού…

Επιπλέον, ο κ. Χατζησαββάογλου επισήμανε ότι μετά το παιχνίδι, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν είχαν παράπονα για τη φιλοξενία. «Αν δείτε τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ ήταν ευχαριστημένα από τη φιλοξενία. Δεν είχαν κανένα θέμα με τη φιλοξενία μας» ανέφερε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού.

Η Επιτροπή Εφέσεων δεν δέχτηκε καταθέσεις μαρτύρων και έδωσε μικρή διορία για την προσκόμιση υπομνήματος. Ο κ. Χατζησαββάογλου ζήτησε από το προεδρείο να εκδώσει άμεσα την απόφαση του, ωστόσο η Επιτροπή επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την ετυμηγορία της έως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρη και για άλλη μία φορά απέδειξε ότι οι ισχυρισμοί του ΠΑΟΚ δεν έχουν βάση. Μένει να φανεί εάν η Επιτροπή Εφέσεων θα σταθεί στο ύψος της ή θα διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή που θα αναγκάσει τον Ολυμπιακό να υποδεχτεί χωρίς κόσμο τη Λάρισα και τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Γράψτε το σχόλιο σας