Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόσχα: Περιμένουμε από την Άγκυρα να αποκαλύψει το περιεχόμενο του τουρκολιβυκού μνημονίου

Μόσχα: Περιμένουμε από την Άγκυρα να αποκαλύψει το περιεχόμενο του τουρκολιβυκού μνημονίου

«Δεν είμαστε συμμετέχοντες της εν λόγω συμφωνίας. Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι οι Λίβυοι και άλλες εμπλεκόμενες πλευρές… η Ελλάδα, η Κύπρος ανησυχούν για αυτή τη συμφωνία, καθώς παραμένει κρυφή.

Η Μόσχα περιμένει από την Άγκυρα να αποκαλύψει το περιεχόμενο του μνημονίου συνεννόησης που υπέγραψε με την λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μίκαελ Μπογκντάνοφ στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Δεν είμαστε συμμετέχοντες της εν λόγω συμφωνίας. Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι οι Λίβυοι και άλλες εμπλεκόμενες πλευρές… η Ελλάδα, η Κύπρος ανησυχούν για αυτή τη συμφωνία, καθώς παραμένει κρυφή.

»Θα ήταν καλό εκ μέρους τους να μιλήσουν (για αυτήν), καθώς υπάρχουν ερωτήματα (όπως) τι είδους εξουσία είχε ο (πρωθυπουργός της GNA Φάγιεζ) αλ Σαράζ να υπογράψει αυτή τη συμφωνία. Πόσο νόμιμες είναι οι υπογραφές αυτών των διακυβερνητικών συμφωνιών», τόνισε ο Μπογκντάνοφ.

Ρώσος πρέσβης: Να τηρούνται οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου

Το διπλό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι παραδοσιακός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη και πως το κυριότερο είναι να τηρούνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, εξέπεμψε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μασλόφ.

Μιλώντας στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη τύπου ο Ο Αντρέι Μάσλοβ χαρακτήρισε το σημερινό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας πολύ καλό και πολύ υψηλό και σημείωσε πως η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Μόσχα, στις 6 Νοεμβρίου, υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι ο διάλογος είναι εξαιρετικός.

Εξετάζουμε προσεκτικά το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

Αναφερόμενος στο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

«Το περιεχόμενο των μνημονίων αυτών χρειάζεται μια σοβαρή και προσεκτική αξιολόγηση από νομικούς υπό το πρίσμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των νόμιμων συμφερόντων όλων των γειτονικών χωρών. Κάναμε έκκληση και στα δυο μέρη των μνημονίων να επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική σύνεση και να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στη Λιβύη και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα» σημείωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα και προσέθεσε:

«Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω στα λεπτομερή σχόλια αυτού του θέματος, το οποίο πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναλύσουν εις βάθος οι ειδικοί. Το κυριότερο είναι να τηρούνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024