Την παραχώρηση στον Δήμο Ωρωπού του χώρου των ιστορικών φυλακών Ωρωπού, στις οποίες κρατήθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Ανδρέας Λεντάκης ώστε να ματατραπεί σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού» δρομολογεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από την εκδήλωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου 1967-1974 για τα 28 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των πρώην φυλακών Ωρωπού

Το κελί απομόνωσης οπου κρατείτο ο Μ. Θεοδωράκης

Στον ιστορικό χώρο ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη επισκέφθηκε τον χώρο των ιστορικών φυλακών Ωρωπού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η επίσκεψη του κ. Τσιάρα εντάσσεται στο πλαίσιο του αιτήματος για παραχώρηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης στον δήμο Ωρωπού του ιστορικού αυτού χώρου προκειμένου να μετατραπεί σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ωρωπού, παρουσία και του βουλευτή της Ν.Δ., Βασίλη Οικονόμου, όπου ο κ. Τσιάρας ενημερώθηκε για τα σχέδια του δήμου προκειμένου να αποκατασταθεί η σημασία και η αξία του ιστορικού αυτού μνημείου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις περαιτέρω πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την πολιτική βούληση να παραχωρηθεί ο χώρος των παλαιών φυλακών στους πολίτες του Ωρωπού και ήδη ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να εξετάσουν όλα τα νομικά ζητήματα και τις τεχνικές παραμέτρους.

Γράψτε το σχόλιό σας