Η οκτάχρονη Ελσα Ράμος είναι μια διεμφυλική η οποία αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Στα ισπανικά μέσα παρουσιάζεται ως εθνικό φαινόμενο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τη συγκρίνουν με την 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ που έγινε παγκόσμιο σύμβολο για τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Η οκτάχρονη Έλσα έστειλε το δικό της μήνυμα στους ισπανούς βουλευτές στη συνέλευση της Extremadura, καταδικάζοντας τον εκφοβισμό σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα, «αγγίζοντας» χιλιάδες ανθρώπους κατόπιν κοινοποίησης της στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

«Έχω το δικαίωμα να αποκαλούμαι όπως εγώ αισθάνομαι»

«Είμαι ένα διεμφιλικό κορίτσι, μένω στο Arroyo de San Serván και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω ζήσει ένα πολύ σημαντικό μονοπάτι, το μονοπάτι της ευτυχίας μου. Είμαι στο σχολείο Nuestra Señora de la Soledad, το σχολείο της πόλης μου, και εκεί είμαι τυχερή που οι συμμαθητές μου έχουν καταλάβει πώς είμαι από την πρώτη μέρα. Ωστόσο, είναι ακόμα απαραίτητο να θυμίσω ότι έχω το δικαίωμα να αποκαλούμαι όπως εγώ αισθάνομαι» ανέφερε η Ελσα κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της, όπως μεταδίδει η ισπανική El Mundo.

Από όλα που έχω να πω σήμερα, το πιο σημαντικό είναι αυτό: οι γυναίκες και οι κύριοι που είναι αφιερωμένοι στην πολιτική να συνεχίσουν, παρά τις απειλές, να θεσπίζουν νόμους που να αναγνωρίζουν ότι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Πάνω απ’όλα οι διεμφυλικοί άνθρωποι έχουμε το δικαίωμα να είμαστε αυτοί που είμαστε. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να μας αφαιρέσει την ευτυχία».

Η παρέμβαση της Elsa συμβαίνει τέσσερα χρόνια μετά την παρέμβαση της μητέρα της, Anabel Pastor η οποία συμμετείχε το 2014 στην 1η Ολομέλεια εναντίον του εκφοβισμού προς τους ΛΟΑΤΚΙ.

«Το κοριτσάκι μου δεν έχει υποστεί καμία παρενόχληση. Ελπίζω ότι θα μπορεί να ζήσει σε έναν κόσμο χωρίς μίσος», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τότε.

Γράψτε το σχόλιο σας