Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζώδια και γρίπη: Η αντίδρασή τους όταν νοσούν

Ζώδια και γρίπη: Η αντίδρασή τους όταν νοσούν

Κάθε ζώδιο έχει μία ξεχωριστή αντίδραση όταν αρρωσταίνει, η οποία αξίζει να αναφερθεί

Κάποια υπερβάλλουν και γενικά και ειδικά. Όταν όμως αρρωσταίνουν ορισμένα γίνονται ανυπόφορα σε σημείο να μη θέλουν καν να τους μιλάς. Αυτές είναι οι διαφορετικές τους αντιδράσεις.

Κριός

Είναι απ’ αυτούς που σιχαίνεται να αρρωσταίνει γιατί νιώθει αδύναμος. Είναι τώρα σοβαρά πράγματα αυτά, να μην μπορεί να κάνει ό, τι θέλει; Βρίζει ασύστολα, παίρνει όσα αντιπυρετικά υπάρχουν διαθέσιμα και μόλις του πέσει ο πυρετός, σηκώνεται κατευθείαν από το κρεβάτι. Αποτέλεσμα: σύντομα ταβλιάζεται ξανά κι εκεί που ήταν να γίνει καλά σε 3 μέρες, του κρατά μια βδομάδα.

Ταύρος

Όταν είναι άρρωστος, έχει μια καλή δικαιολογία να κάτσει στο κρεβατάκι του και να μην κάνει τίποτα, κάτι που τον χαροποιεί ιδιαίτερα. Το μόνο του πρόβλημα είναι τα φαγητά των ασθενών: Μα φιδές; Σούπες; Πώς θα τον κρατήσουν αυτά τα νεροπλύματα; Κάτι πιο «πιασάρικο» να ‘ρθει να καρδαμώσει; Τόσο κακό κάνει μια μακαρονάδα βρε παιδιά!

Δίδυμοι

Οι αντιδράσεις του Διδύμου είναι σαν αυτές του Κριού, μόνο που αυτός δεν περιμένει καν να επιδράσουν τα αντιπυρετικά, πριν αρχίσει τις βόλτες… Με τα χίλια ζόρια κάθεται στο κρεβάτι, σηκώνεται κάνει ένα γύρο του σπιτιού, ζαλίζεται και ξανακάθεται. Στο μεσοδιάστημα έχει πάρει και δυο-τρία τηλέφωνα για να ενημερώσει για την κατάστασή του.

Καρκίνος

Η μέγιστη ευκαιρία του για να γκρινιάξει είναι όταν αρρωσταίνει, παρά το ότι τρελαίνεται κατά βάθος που τον φροντίζουν! Κλαψουρίζει συνεχώς για το κακό που έπαθε (λες και πάσχει από πνευμονία κι όχι γρίπη), την ώρα που του δίνουν την πορτοκαλάδα του ή τρώει την κοτόσουπά του που δεν είναι αβγοκομμένη και δεν του αρέσει. Κι αυτά τα φάρμακα, μπλιαχ, μέσα στην πίκρα…

Λέων

Θεωρεί το να είναι άρρωστος τον απόλυτο ξεπεσμό. Έχει μεν όλη την προσοχή στραμμένη πάνω του που εν μέρει του αρέσει, αλλά δε θέλει να τον λυπούνται βλέποντάς τον με κόκκινη μύτη και ανάμεσα σε ένα βουνό από χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα. Προτιμά ωστόσο να είναι ξαπλωμένος στον καναπέ με το κουβερτάκι του, παρά στο κρεβάτι.

Παρθένος

Δεν το χωράει ο νους του! Αδυνατεί να καταλάβει πώς την πάτησε έτσι, αφού πρόσεχε και αναρωτιέται ποιος τον κόλλησε. Το κομοδίνο του είναι γεμάτο από βιταμίνες C, Εχινάκεια και αντιπυρετικά που τα παίρνει σύμφωνα πάντα με τις αναγραφόμενες οδηγίες και στην ώρα τους (μην έχει και καμιά παρενέργεια). Είναι ίσως το μόνο ζώδιο που ακολουθεί πιστά όλους τους κανόνες για να αναρρώσει γρήγορα.

Ζυγός

Μουρμουρίζει συνεχώς, όταν δεν κοιμάται, για το πόσο χάλια φαίνεται και δε θέλει να τον επισκεφτεί κανείς για να μη τον δει και χάσει πάσα ιδέα. «Κοίτα τα μαλλιά μου», «το πρόσωπό μου είναι ωχρό», «τα μάτια μου είναι άτονα», «τα χείλια μου έχουν ξεφλουδίσει», είναι κάποιες από τις συνηθισμένες του εκφράσεις. Και δωσ’ του κλαψούρισμα.

Σκορπιός

Υπομένει στωικά το μαρτύριο να μπαινοβγαίνουν στο δωμάτιό του και να τον ρωτούν «πώς νιώθεις; Είσαι καλύτερα; Χρειάζεσαι κάτι;» γιατί απλά δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να φωνάξει «ναι, την ησυχία μου!». Συνηθίζει να απαντά μονολεκτικά, να κουκουλώνεται από το κεφάλι, ενίοτε κάνει πώς κοιμάται, όταν ακούει κάποιον να έρχεται, για να γλυτώσει τις ερωτήσεις.

Τοξότης

Άλλος ένας που δεν κάθεται στο κρεβάτι για να γίνει καλά! Πάει από δω και από κει, δεν βρίσκει ησυχία με αποτέλεσμα να του φτάνει ο πυρετός από το 38 στο 39.5. Η μόνη περίπτωση να μείνει ξαπλωμένος, είναι να βρίσκεται μπροστά στην τηλεόραση και με το τηλεκοντρόλ στο χέρι να επιδίδεται σε ανελέητο ζάπινγκ, για να έχει την αίσθηση ότι κάτι κάνει.

Αιγόκερως

Δεν θέλει με τίποτα να αρρωσταίνει. Εκτός του ότι νιώθει ανίκανος, ανήμπορος και κακόμοιρος, θα έχει και την ανάγκη ενός άλλου να τον γιατροπορεύσει. Σοβαρά τώρα; Αν αυτό δεν είναι πλήγμα, τότε τι είναι; Γι’ αυτό κρύβει από τους πάντες ότι είναι άρρωστος, μέχρι να μην τον βαστούν τα πόδια του και να καταρρεύσει.

Υδροχόος

Ο πιο αντιδραστικός απ’ όλους. Καταρχάς, δεν παραδέχεται ότι είναι άρρωστος, δεν ακολουθεί καμία οδηγία, κάνει ό,τι του έρθει στο κεφάλι και γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις έχει τον… ανθρωποδιώχτη. Είναι ικανός να σπάσει τα νεύρα και του πιο ήρεμου, στωικού ανθρώπου που φλερτάρει με την ιδέα να του φέρει καπέλο το πιάτο με τη σούπα και να τον παρατήσει μόνο του.

Ιχθείς

Είναι ο πιο βολικός ασθενής! Κοιμάται ατέλειωτες ώρες, ξυπνάει, πίνει το τσαγάκι του, παίρνει τα φαρμακάκια του, τρώει τις σουπίτσες του, όπου τον βάλεις, κάθεται κι ό,τι του πεις, κάνει. Εντάξει, έχει ένα πονεμένο ύφος, μια μιζέρια, αλλά κατά βάθος ευχαριστιέται να είναι κουκουλωμένος στο κρεβατάκι του και να τον περιποιούνται.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024