Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες απειλές Τσαβούσογλου : Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά...

Νέες απειλές Τσαβούσογλου : Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά…

H Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους ακόμη περισσότερο

Με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να κλιμακώνεται συνεχώς, η Άγκυρα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους ακόμη περισσότερο.

«Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι», διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο και εντείνοντας, έτσι, έτι περισσότερο την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Ερωτηθείς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητες της στην ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε πως «εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι η Τουρκία προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.

«Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ελληνοκυπρίους, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι», ανέφερε.

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κούσιος κατήγγειλε τη συνεχόμενη τουρκική επιθετικότητα.

Ο κ. Κούσιος μίλησε για εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου από τους Τούρκους προσθέτοντας ότι η Κύπρος θα προσφύγει στην Χάγη.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024