Όλα τα ζώδια στεναχωριούνται αλλά το καθένα με τον δικό του τρόπο. Το θέμα είναι ότι ο Λέων, ένα ζώδιο γνωστό ότι έχει την υψηλότερη αυτοπεποίθηση κι όμως στεναχωριέται επίσης εύκολα. Η στεναχώρια του Λέοντα πηγάζει καθαρά και άμεσα από έναν πληγωμένο συναισθηματικά εγωισμό. Δεν έχει στοιχεία ματαιότητας αλλά πιο πολύ υψηλές απαιτήσεις με τον εαυτό του.

Ερωτικά

Είναι το ευαίσθητό του σημείο. Επειδή ο Λέων δεν κάνει συχνά σχέσεις και δεσμεύσεις, όταν κάνει δένεται πολύ συναισθηματικά με αποτέλεσμα να στεναχωριέται πάρα πολύ αν γίνει κάτι που δεν του αρέσει. Στον χωρισμό συνήθως καταλήγει να κλαίει στα πολύ κρυφά χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν να τον δει. Γενικότερα η περηφάνια του δεν τον αφήνει να εκφραστεί εντελώς μπροστά σε άλλους. Επειδή ο Λέων είναι γενναιόδωρος, στις σχέσεις του τα δίνει όλα και αν χωρίσει το παίρνει πολύ εγωιστικά.

Φιλικά

Λατρεύει τους φίλους του γιατί του δίνουν την προσοχή που μονίμως επιθυμεί να έχει. Αν μάθει όμως ότι κάποιος είπε κάτι για αυτόν πίσω από την πλάτη του στεναχωριέται πολύ. Αντί λοιπόν να δείξει το πόσο τον ενόχλησε, θα αντιδράσει τάχα με ψυχραιμία και ψυχρότητα. Μέσα του όμως μόνο εκείνος ξέρει πόσο έχει πληγωθεί. Ο Λέων δεν εμπιστεύεται εύκολα τους ανθρώπους. Μπορεί να φαίνεται κοινωνικός και το κέντρο της παρέας, αλλά γίνεται ακριβώς όλα αυτά από άμυνα. Αν τον προδώσει φίλος, κλείνεται στον εαυτό του.

 

Επαγγελματικά

Εκεί είναι ίσως το πιο ευαίσθητο σημείο που έχει σε σχέση με τα άλλα δύο. Επειδή θέλει να έχει ένα κύρος στη ζωή του γιατί έχει στοιχεία εγωισμού και αυταρέσκειας, αν γίνει κάτι αρνητικό σχετικό με το επαγγελματικό του μέλλο, ταράζεται σε σημείο να μη μπορεί να το ξεπεράσει εύκολα. Μία απόλυση για παράδειγμα θα του πάρει πολλούς μήνες για να τη δεχτεί. Επίσης, όταν εκείνος είναι σε ηγετική θέση, πιέζει τον εαυτό του για να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Αν δεν τα πάει καλά μπορεί να παραιτηθεί από εγωισμό και μόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας