Οι σχέσεις είναι μία συμφωνία μεταξύ των ανθρώπων να περνάνε τον χρόνο τους ερωτικά και ρομαντικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι σχέσεις είναι μονογαμικές. Αυτό συνεπάγεται λοιπόν ότι κανένας δε θα έχει ερωτική και ρομαντική επαφή με άλλο άτομο. Τι κάνεις όμως όταν μαθαίνεις ότι ο σύντροφός σου έχει παράλληλο δεσμό;

Ευθύνη

Πρώτα από όλα μη σε πιάσουν ενοχές, ότι και καλά φταις εσύ κλπ. Επιλογή του ήταν να χωρίσει όποτε ήθελε. Από τη στιγμή που δεν το έκανε πάει να πει ότι δε δικαιολογείται ό,τι και να σου πει στο μετέπειτα.  Η ευθύνη είναι δική του από τη στιγμή και μόνο που έχετε προσυμφωνήσει ότι θα είστε μόνο οι δύο σας. Από τη στιγμή που σου συμπεριφέρεται σα να είστε μόνο οι δύο σας.

Δράση

Δείξτε του όλα τα δεδομένα που αποδεικνύουν τη θέση σου. Το να του πεις κάτι τέτοιο απαιτεί αν μη τι άλλο και ορισμένα «facts». Τέτοια μπορεί να είναι παράξενες κλήσεις, μηνύματα, φωτογραφίες, αρώματα, ρούχα κλπ. Πήγαινε λοιπόν μπροστά του και ενώ του έχεις πει ότι θες να κάνετε μία σοβαρή συζήτηση, ξεμπρόστιασέ τον.

Μην ακούς τίποτα

Σε αυτό το στάδιο εκείνος κατά πάσα πιθανότητα τα αρνείται ήδη όλα και σε βγάζει και μη λογική. Εν τω μεταξύ αν τα παραδεχθεί όλα τότε ναι μπορείτε να συζητήσετε άμεσα. Αν δεν τα παραδέχετε δυσκολεύει την όλη διαδικασία να παρθούν σοβαρές αποφάσεις όπως το αν θα συνεχίσετε να είστε μαζί ή όχι.

Μην ακούς πάντως δικαιολογίες, απολογίες και μη δώσεις καμία σημασία σε οποιαδήποτε ψυχολογικά χειριστική συμπεριφορά σου δείξει. Προσπαθεί να μη χωρίσετε και θα σου λέει ό,τι ψέμα του έρχεται.

Δεν φταίνε όλοι

Ακόμα και η άλλη γυναίκα που έχει σχέση μαζί της μπορεί να μη γνωρίζει τίποτα. Αλλά και να γνωρίζει δε θα έπρεπε να σε αφορά καν. Δεν έχεις σχέση μαζί της άλλωστε. Από εκεί και πέρα φταίει μόνο ο ίδιος που αντί να είναι ειλικρινής στο άτομο που αγαπάει προτίμησε να πει τα μεγαλύτερα ψέματα υποτιμώντας τη νοημοσύνη σου.

Μην κάνεις τα δικά του

Μην ακούσεις αυτά που σου λέει ότι θα αλλάξει κλπ. Δεν είναι ότι σε απάτησε μόνο και ήταν χωρίς συναίσθημα. Που ακόμα και αυτό είναι εντελώς αδικαιολόγητο. Είναι ότι είχε παράλληλο δεσμό με άλλη. Γενικότερα καλό θα ήταν να προχωρήσεις χωρίς να είστε μαζί. Αν κάποιος σε απάτησε και μάλιστα κάνοντας και παράλληλη σχέση, θα το ξανακανει. Σου αξίζει κάποιος που θα είναι αφοσιωμένος και όχι κάποιος που θα σου λέει ψέματα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Γράψτε το σχόλιο σας