Κρήτη : Στον χορό των Ρίχτερ – Τρεις ισχυροί σεισμοί σε λίγα λεπτά
Συνεχίζονται οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις...
Οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζουν να “ταρακουνούν” την Κρήτη, καθώς απόγευμα του Σαββάτου (7/12/2019) σημειώθηκαν τρεις σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο πρώτος είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ, ενώ ο δεύτερος 3,8. και ο τρίτος 4,5.
Επιφανειακός ο σεισμός
Από την πλευρά του, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει πως ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Σφακίων με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
Σημειώνεται πως ακόμη ένας ισχυρός σεισμός χτύπησε την Κρήτη την Παρασκευή, ο οποίος ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.

- Αυτή μπορεί να είναι η αιτία που η αρτηριακή πίεσή σας δεν πέφτει
- Η ΕΕ προειδοποιεί για «μακροχρόνιο» ενεργειακό σοκ – Εξετάζει σχέδιο για δελτίο στα καύσιμα
- Ηράκλειο: Νεκρός 65χρονος – Έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας
- Ο Πάολο Μαλντίνι στο προσκήνιο για την Εθνική Ιταλίας: Το δίλημμα της FIGC και οι ισορροπίες εξουσίας
- Γιατί το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές και «καρφώνει» την κυβέρνηση για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ 2
- Youth Pass: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για Youth Pass – Σε ποιες επιχειρήσεις χρησιμοποιείται
- Με την πλάτη στον τοίχο το Μαξίμου μετά το τσουνάμι αποκαλύψεων για ΟΠΕΚΕΠΕ – Στη Βουλή η δικογραφία
- Χέιλι Στάινφελντ: Μητέρα για πρώτη φορά – Η τρυφερή ανάρτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442