Στο τελευταίο ντιμπείτ ανάμεσα στον Μπόρις Τζόνσον και τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής (8.30μμ ώρα Λονδίνου), έξι ημέρες πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης, έχουν στρέψει τα βλέμματά τους οι Βρετανοί.

Όπως είναι αναμενόμενο, βασικός στόχος και των δύο, αλλά ειδικά του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, που βλέπει το κόμμα του να υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, είναι να… ψαρέψουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν από τη λίστα των αναποφάσιστων.

Από πολίτες τα ερωτήματα

Σημειώνεται μάλιστα, πως τα ερωτήματα προς τους δύο ηγέτες θα τεθούν από περίπου 100 πολίτες που θα βρίσκονται στο χώρο της τηλεμαχίας, στο Μέιντστοουν του Κεντ, καθώς και από πολίτες μέσω του ιστότοπου του BBC.

Μάλιστα, ενδεικτικό της κρισιμότητας αυτής της ψηφοφορίας είναι το γεγονός ότι ο συντονιστής, πολύπειρος δημοσιογράφος του BBC, Νικ Ρόμπινσον έχει υποσχεθεί πως δε θα επιτρέψει στους ηγέτες απλώς να αναπαράγουν πολυχρησιμοποιημένες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Η τηλεμαχία γίνεται εν μέσω έντονων επικρίσεων σε βάρος του πρωθυπουργού Τζόνσον για το ότι αποφεύγει τις δύσκολες συνεντεύξεις.

 

Προηγείται με… άνεση ο Τζόνσον

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Τζόνσον, οι Τόρις, προηγείται των Εργατικών από δέκα έως δώδεκα μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως εάν ο Τζόνσον κερδίσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα επιδιώξει να θέσει σε ισχύ μια εμπορική συμφωνία με το μπλοκ έως τα τέλη του 2020.

Από την πλευρά του ο Κόρμπιν εξαπέλυσε σήμερα επίθεση στον Βρετανό πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας τις υποσχέσεις του «απάτη» και λέγοντας ότι η συμφωνία του για το Brexit θα είναι απλά το ξεκίνημα «επίπονων διαπραγματεύσεων και αθετημένων υποσχέσεων».

Γράψτε το σχόλιο σας