Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος: Οι απειλές της Τουρκίας επιβάλλουν την αναβάθμιση των F-16

Παναγιωτόπουλος: Οι απειλές της Τουρκίας επιβάλλουν την αναβάθμιση των F-16

Θα αναβαθμίσω τα F-16 ακόμα και αν κινδυνεύσω με εξεταστική υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας στη βουλή, δίνοντας διευκρινίσεις παράλληλα για το τι συνέβη με το «πάγωμα» των ΜΟΕ πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 υπερασπίστηκε με σθένος ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνδέοντας τη θέση του αυτή με την κλιμάκωση και αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στον απόηχο της Συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «υπαρκτές απειλές περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Υποστήριξε ακόμα ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Την επιχειρησιακή ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 επισήμανε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπερτονίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου λόγω της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.

«Προτιμώ να χάσω τον ύπνο μου»

«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητα σ αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος δίνοντας έμφαση στην ανάγκη επιχειρησιακής αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Υπογράμμισε δε, ότι «τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο» ενώ συμπλήρωσε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες στον τομέα των εξοπλισμών αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγορά τορπιλών για τα υποβρύχια και την συντήρηση φρεγατών.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία τονίζοντας: «Η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις»

Αμυντικές δαπάνες και ΝΑΤΟ

Θετικά υπέρ του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F16 εκφράστηκαν ο Θόδωρος Δρίτσας και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Φραγγίδης από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σπαταλά πολύτιμους πόρους σε ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις.

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25, η αντιπρόεδρος της βουλής Σοφία Σακοράφα δήλωσε «παρών» επί της αρχής λέγοντας ότι τα κόμματα τείνουν να υπερψηφίζουν τις αμυντικές δαπάνες κατ’ επιταγήν του ΝΑΤΟ.

Η επιτροπή της βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου με ακρόαση φορέων και συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα έχει προηγηθεί κλειστή συζήτηση στην επιτροπή Εξοπλιστικών προγραμμάτων με την στρατιωτική ηγεσία, για ειδικότερα θέματα του παραπάνω νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί και ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024