Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Καρδιοχτύπησε αλλά τα κατάφερε - Προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ

Ολυμπιακός : Καρδιοχτύπησε αλλά τα κατάφερε – Προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ

Ο Ολυμπιακός, αν και δεν ήταν καθόλου καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κατάφερε στο «χρυσό» σετ να επικρατήσει με 15-9 του ΠΑΟΚ και να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ. Εκεί όπου θα υπάρξει ραντεβού... αιωνίων!

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν το κακό τους πρόσωπο και έπρεπε να πάει ο αγώνας στο «χρυσό» σετ για να πάρουν την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς με 3-0 σετ, αλλά ο Ολυμπιακός την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ βόλει των ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε διπλούς αγώνες. 15-9 νίκησαν οι Πειραιώτες στο «χρυσό» σετ.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε το καλύτερο φετινό του πρόσωπο και έριξε στα… σχοινιά τον Ολυμπιακό στα τρία πρώτα σετ, καταφέρνοντας να κάνει το 3-0, να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Μελίνα Μερκούρη» και να στείλει το ματς στο «χρυσό» σετ.

Εκεί, ωστόσο, μίλησε η ποιότητα και η εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού, όπου μαζί με τα λάθη του «Δικεφάλου», διαμόρφωσαν το 8-4 υπέρ του και το ματς πλέον… γυρισμό δεν είχε. 15-9 η επικράτησε η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ και στον τελικό θα έχουμε συναπάντημα «αιωνίων».

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού λοιπόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την Κυριακή (15/12, 16:45) για το πρωτάθλημα.

Το πρώτο σετ θα λέγαμε πως ήταν και το πιο αμφίρροπο! Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (18-14), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» το γύρισαν, κάνοντας το 21-22. Μάρσαλ και Ίλινιχ, ωστόσο, το πήραν… πάνω τους και διαμόρφωσαν το 25-23 και το 1-0 σετ υπέρ του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το δεύτερο σετ πήγαινε πόντο-πόντο, αλλά στο 17-17 ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις, προηγήθηκε με 23-19 και τελικά επικράτησε 25-21, ανεβάζοντας στα ύψη τις ελπίδες για πρόκριση. Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε αρχικά 3-5, αλλά μέχρι τα μισά και πάλι ήταν ντέρμπι. Φαν Ντάικ και Φιλίποφ έκαναν το 17-13, ο Ολυμπιακός μείωσε στο -1 με τον Κουμεντάκη (17-16), αλλά μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το προβάδισμά του και τελικά πήρε το τρίτο σετ με 25-22.

Στο «χρυσό» σετ όμως μίλησε η εμπειρία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων (8-4) και έκτοτε δεν κοίταξαν πίσω τους, επικρατώντας τελικά με 15-9.

Τα σετ: 3-1 (26-24, 25-21, 25-22, 9-15)

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024