Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιώργος Αβραμίδης και οι Ιnvented Memories  στο Afrikana Jazz Bar

Ο Γιώργος Αβραμίδης και οι Ιnvented Memories στο Afrikana Jazz Bar

Ο Γιώργος Αβραμίδης την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Afrikana Jazz Bar

Ο τρομπετίστας Γιώργος Αβραμίδης (Γιάννης Αγγελάκας & 100 °C, ΕΚΜΕΚ, POLKAR, TUFLON) και η νέα του μπάντα “Invented Memories”, λίγο μετά την κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού του άλμπουμ «Invented Memories», παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Afrikana Jazz Bar, αποσπάσματα από τις δύο προηγούμενες προσωπικές δουλειές “Protocol” και “Voyager” καθώς και μέρος της νέας.

Παράλληλα παρουσιάζουν και το καινούργιο τους single με τίτλο «Sunny Days In A Cynical World» σε μουσική του Γιώργου Αβραμίδη και των Invented Memories, σε στίχους της Ελίνας Τασιούλα με τη φωνή της Αλεξάνδρας Σιετή. Πρόκειται για ένα ρυθμικό τραγούδι με στοιχεία jazz και soul με έντονα αντιπολεμικά μηνύματα!

Ο τρομπετίστας από την Θεσσαλονίκη και η μπάντα του κάνουν ένα μακρύ άλλα χαλαρό ταξίδι μέσα σε smoothie μελωδίες και ρυθμούς για ιδιαίτερες στιγμές που σίγουρα θα λατρέψετε κάνοντας τον ακροατή να μετακυλήσει μέσα από τις μουσικές παραδόσεις ενός παζαριού της Ανατολίας και μιας θερμής Αιγυπτιακής νύχτας έως τον ψυχρό κελτικό βορρά. Τρομπέτα, πλήκτρα, κιθάρες και τύμπανα σε συνδυασμό με την μαγική φωνή της εκπληκτικής Αλεξάνδρας Σιετή αρμονικά δεμένα είναι οι συνοδοιπόροι σε αυτό ταξίδι. Μια doo bop θα λέγαμε κατάσταση με άρωμα Ελλάδας!

Παρέα με τον Γιώργο Αβραμίδη στην τρομπέτα και την Αλεξάνδρα Σιετή στη φωνή παίζουν οι μουσικοί Τάσος Κορκόβελος (πλήκτρα), Αλέξης Αρχοντής (τύμπανα), Γιάννης Βακαλούδης (ηλεκτρική κιθάρα) και Χρήστος Παππάς (ηλεκτρικό μπάσο) και οι guests μουσικοί James Wylie (άλτο σαξόφωνο) και Εddie Spaapen (κρουστά).

Ο Γιώργος Αβραμίδης μιλάει στο in.gr για αυτή την ιδιαίτερη βραδιά.

Τι θα δούμε στο λαιβ στην Afrikana;

Θα δείτε ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από 8 μουσικούς και όργανα από τρομπέτα και σαξόφωνο ως και ιρανικό καμαντσέ πλαίσιομένα από την καταπληκτική φωνή της Αλεξάνδρας Σιετή να ερμηνεύουν μουσική από τα τρία προσωπικά μου άλμπουμς καθώς και κάποιες διασκευες από αγαπημένους καλλιτέχνες. Όλα αυτά σε ένα ύφος που παντρεύει την τζαζ με την ποπ και την κέλτικη μουσικη.

Ποιο είναι το ύφος της νέας σας δουλειάς;

Όπως είπα και πριν είναι ένα πάντρεμα τζαζ και ποπ  αλλά και κέλτικης μουσικής, ακούσματα  που είχα από μικρό παιδί.

Έχεις συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς θεωρείς ότι αυτή είναι η προσωπική δουλειά σου;

Ασφαλώς και είναι η προσωπική μου δουλειά. Εκπληρώνεται έτσι η ανάγκη μου να εκφράζω τα συναισθήματα και έτσι έρχεται η λύτρωση.

Πως θα χαρακτήριζες το Sunny Days in a cynical world;

Είναι ένα αντιπολεμικό κομμάτι που μιλάει για στρατιώτες μισθοφόρους που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και όλα αυτά δοσμένα με έναν ρυθμό ειρωνικά χαρούμενο. Οι στίχοι είναι της Ελινας Τάσιουλα.

Εκτός από δικά σας τι άλλα κομμάτια θα ακούσουμε;

Θα παίξουμε κάποιες διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Erik Truffaz και Freddie Hubbard μουσικών που με επηρέασαν σε όλη μου την πορεία.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024