Μυτιλήνη : Απανθρακώθηκε πρόσφυγας μετά από πυρκαγιά
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου έμενε μια οικογένεια με τρία μικρά παιδιά.
Μια νέα ανθρώπινη τραγωδία συγκλονίζει τη Μυτιλήνη.
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου έμενε μια οικογένεια με τρία μικρά παιδιά.
Από τη φωτιά, κάηκε ζωντανή, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μια γυναίκα, ενώ ο άνδρας της ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του αλλά ζωντανός.
Χάρη στην άμεση αντίδραση προσφύγων που μένουν σε κοντέινερ κοντά στην οικογένεια, τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ένα πεντάχρονο παιδάκι, ένα τρίχρονο κι ένα βρέφος, σώθηκαν από τον φλεγόμενο οικίσκο και είναι καλά στην υγεία τους.
Η φωτιά προκάλεσε υλικές ζημιές και σε δεύτερο κοντέινερ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η φωτιά στο Καρά Τεπέ ξέσπασε στις 02:00 τα ξημερώματα, άγνωστο ακόμα γιατί. Άμεσα έσπευσε στο σημείο η Πυροσβεστική και τη φωτιά έσβησαν οκτώ πυροσβέστες με δυο οχήματα.
Ο προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στο Δήμο Μυτιλήνης, σύμφωνα με το stonisi, φιλοξενεί 1324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.
Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά το συμβάν στον Καρά Τεπέ, όπως αναφέρει το lesvownews, βρέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης όπου ενημερώθηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής ενώ συνομίλησε τους πρόσφυγες και εργαζόμενους του καταυλισμού.
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη

