Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ τα έβαλε με τον Τριντό για το... πηγαδάκι στο Μπάκιγχαμ - «Είναι διπρόσωπος»

Ο Τραμπ τα έβαλε με τον Τριντό για το… πηγαδάκι στο Μπάκιγχαμ – «Είναι διπρόσωπος»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε σήμερα τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό «διπρόσωπο» λόγω των σχολίων που φαίνεται να έκανε ο Καναδός πρωθυπουργός για αυτόν χθες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βρετανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε σήμερα τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό «διπρόσωπο» λόγω των σχολίων που φαίνεται να έκανε ο Καναδός πρωθυπουργός για αυτόν χθες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βρετανία.

Ο Τριντό φαίνεται στη διάρκεια δεξίωσης στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τους ηγέτες του ΝΑΤΟ χθες βράδυ να περιγράφει πόσο έκπληκτοι έμοιαζαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ από τη συμπεριφορά του Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα.

Η συνομιλία στην οποία έλαβαν μέρος ο Τριντό, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε καταγράφηκε σε βίντεο και ακούστηκαν ορισμένα αποσπάσματα.

«Γι αυτό καθυστέρησες;» ρώτησε ο Τζόνσον τον Μακρόν.

«…Ήταν 40λεπτη η συνέντευξη Τύπου. Ναι! Σαράντα λεπτά», είπε ο Τριντό.

Η συζήτηση συνεχίστηκε αλλά στα αποσπάσματα δεν υπάρχει ήχος και σε κάποια στιγμή ο Τριντό ακούγεται να λέει: «Είδα τα σαγόνια της ομάδας του να πέφτουν στο πάτωμα».

«Είναι διπρόσωπος»

Απαντώντας σήμερα σε ερώτηση αν είχε ακούσει τα σχόλια του Τριντό γι΄αυτόν, ο Τραμπ είπε: «Είναι διπρόσωπος». Υπαινίχθηκε ότι ο Τριντό ήταν ταραγμένος επειδή του είπε ότι απέτυχε να εκπληρώσει τον στόχο για την αύξηση στο 2% του ΑΕΠ των δαπανών για την άμυνα.

«Βρίσκω ότι είναι ένας πολύ ωραίος τύπος αλλά ξέρετε η αλήθεια είναι πως τον προκάλεσα για το γεγονός ότι δεν καταβάλλει το 2% και μπορώ να δω ότι δεν είναι πολύ ευτυχής γι΄αυτό», είπε ο Τραμπ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Δεν καταβάλλει το 2% και θα έπρεπε να καταβάλλει το 2%. Ο Καναδάς — έχει λεφτά. Κοιτάξτε, εκπροσωπώ τις ΗΠΑ και θα έπρεπε να καταβάλλει περισσότερα από όσα καταβάλλει, το καταλαβαίνει αυτό… μπορώ να φανταστώ ότι δεν είναι τόσο ευτυχής αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι μπορεί να αναχωρήσει χωρίς να συμμετάσχει στην τελική συνέντευξη Τύπου όπως είχε προγραμματιστεί. «Νομίζω ότι θα αναχωρήσουμε κατευθείαν (…) νομίζω ότι έχω δώσει αρκετές συνεντεύξεις Τύπου», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024