Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χαρούμενο» Τραμπ θέλει το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Bloοmberg

«Χαρούμενο» Τραμπ θέλει το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Bloοmberg

Η κοινή δήλωση που έχουν ετοιμάσει οι ηγέτες, αντανακλά περισσότερο την ανησυχία τους να ικανοποιήσουν τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το Bloοmberg

«Χαρούμενο» Τραμπ φαίνεται πως θέλει το ΝΑΤΟ, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Μέσο, η κοινή δήλωση που έχουν ετοιμάσει η συμμαχία, αντανακλά περισσότερο την ανησυχία τους να ικανοποιήσουν τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, το γεγονός αυτό προκύπτει από το προσχέδιο της κοινής δήλωσης των ηγετών, το οποίο αναφέρει ότι σύμφωνα με το προσχέδιο η δήλωση θα είναι σύντομη, πολύ μικρότερη από τις συνηθισμένες ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ, κάτι που όμως ήταν αναμενόμενο δεδομένου ότι η σύνοδος του Λονδίνου ήταν κυρίως τελετουργική.

Σύμφωνα, πάντα, με το Bloomberg, η κοινή δήλωση εστιάζει στην κατανομή των βαρών, θέμα που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ τοποθετεί και τη Ρωσία πρώτη στη λίστα των απειλών που αντιμετωπίζει η συμμαχία, ύστερα την τρομοκρατία, καθώς και ζητήματα όπως ο υβριδικός πόλεμος, η κυβερνο-ασφάλεια και το διάστημα, το οποίο επίσης αποτελεί σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος του Τραμπ.

Σε ότι αφορά στα θέματα που έχει θέσει ο Εμανουέλ Μακρόν όπως η περίφημη δήλωσή του ότι «το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό», το προσχέδιο της δήλωσης, σύμφωνα με το Bloomberg, περιορίζεται στην αναφορά ότι ύστερα από γερμανική πρόταση θα δημιουργηθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα μελετήσει το μέλλον της συμμαχίας. Ωστόσο, υπεύθυνος για την επιτροπή θα είναι ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ γεγονός που δεν προδιαθέτει για ριζικές αλλαγές.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024