Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφος Αποδήμων : Συναίνεση των κομμάτων στη βουλή - Ζητούμενο οι 200 ψήφοι

Ψήφος Αποδήμων : Συναίνεση των κομμάτων στη βουλή – Ζητούμενο οι 200 ψήφοι

Για νέα "κωλοτούμπα" κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη βουλή. Η ψήφος των αποδήμων φέρνει συγκλίσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ωστόσο όλα τα κόμματα ζητούν περαιτέρω βελτιώσεις.

Ευρύτερες συγκλίσεις και συναινέσεις μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης καταγράφηκαν κατά την έναρξη των εργασιών στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής όπου γίνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Αποδήμων, ωστόσο παραμένει ακόμα ζητούμενο αν θα καταγραφούν οι 200 θετικές ψήφοι βουλευτών που απαιτούνται για να τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέδειξαν μεν θετική διάθεση στην έκκληση του Τάκη Θεοδωρικάκου αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ψηφίσουν επί της αρχής ωστόσο παρά το γεγονός ότι ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση εμφανίστηκαν μεν ικανοποιημένα από τις αλλαγές, ωστόσο ζήτησαν περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, με τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής μάλιστα να επαναφέρουν το θέμα της επιστολικής ψήφου.

«Κωλοτούμπα»

Αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέρχεται με θετική και εποικοδομητική διάθεση, ωστόσο όμως ξεκαθάρισαν ότι η τελική στάση του κόμματος στην ψηφοφορία στη βουλή θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση θα έχει ειλικρινή λόγο και θα εξασφαλίσει τα εχέγγυα του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας. ο Γιώργος Κατρούγκαλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «μείζονα προχειρότητα», «προφανείς αντισυνταγματικότητες» σε διατάξεις του νομοσχεδίου αλλά και «υστεροβουλία».

Το ΜεΡΑ25, δήλωσε ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία που λειτουργούν ανατρεπτικά και δεν αφήνουν περιθώρια για υπερψήφιση τους, ωστόσο αποσαφήνισε ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής αλλά θα υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε λόγο για «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «επιμένει μονότονα σε πράγματα που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει» και δήλωσε ότι αν μέχρι τη Δευτέρα που θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου σε δεύτερη ανάγνωση, «υπάρξουν ιδέες που αποδεδειγμένα μπορούν να λειτουργήσουν […] που θα ακουμπάνε, τη πραγματικότητα και δεν θα είναι προσχηματικές, ούτε θα τινάζουν τα πράγματα στον αέρα, θα μπορούσαν να εξεταστούν».

Τη Παρασκευή το πρωί, έχουν κληθεί να καταθέσουν φορείς από ελληνικές οργανώσεις και κοινότητες Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ολοκληρωθεί η συζήτησή του επί των άρθρων, και τη Δευτέρα, η δεύτερη ανάγνωσή του.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024