Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Tέλος» στα τεστ παρθενίας μετά από σκανδαλώδη δήλωση διασήμου

«Tέλος» στα τεστ παρθενίας μετά από σκανδαλώδη δήλωση διασήμου

Ο βραβευμένος ράπερ δήλωσε δημόσια ότι πηγαίνει κάθε χρόνο την 18χρονη κόρη του στον γυναικολόγο, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι εξακολουθεί να είναι παρθένα,

Μετά από τον σάλο αντιδράσεων που προκάλεσε ένας ράπερ, όταν δήλωσε δημόσια ότι πηγαίνει κάθε χρόνο την 18χρονη κόρη του στον γυναικολόγο, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι εξακολουθεί να είναι παρθένα, η Νέα Υόρκη εξετάζει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει «τα τεστ παρθενίας».

Το τεστ παρθενιάς είναι μια διαδικασία με την οποία καθορίζεται εάν μια γυναίκα είναι παρθένα, δηλαδή εάν αυτή έχει εμπλακεί σε σεξουαλική επαφή.

Το τεστ παρθενιάς, περιλαμβάνει την επιθεώρηση του θηλυκού παρθενικού υμένα, ενός υμένα που βρίσκεται στα γυναικεία γεννητικά όργανα, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό αν ο υμένας αυτός έχει «σχιστεί» η όχι.

Ο σχισμένος υμένας, θεωρείται συχνά και λανθασμένα αποτέλεσμα της σεξουαλικής επαφής.

Πολλές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ανάμεσά τους και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), έχουν ζητήσει την κατάργηση των τεστ παρθενίας, τα οποία εξακολουθούν να είναι διαδεδομένα σε περίπου 20 χώρες.

Πέρα από την ταπείνωση που νιώθουν οι κοπέλες και τα κορίτσια που υποβάλλονται σε αυτά, ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι η ύπαρξη του παρθενικού υμένα σε μία γυναίκα δεν αποδεικνύει ότι δεν είχε ποτέ σεξουαλική επαφή.

Ο παρθενικός υμένας μπορεί να σπάσει από τη χρήση ταμπόν ή στη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως η ιππασία και η ποδηλασία, ακόμη και στη διάρκεια ιατρικής εξέτασης.

Κάποιες γυναίκες εξάλλου γεννιούνται χωρίς παρθενικό υμένα.

Ο βραβευμένος με τρία Grammy, ράπερ Ατλάντα Κλίφορντ Χάρις, γνωστός και ως T.I.  αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα ότι κάθε χρόνο πηγαίνει την 18χρονη κόρη του,  στον γυναικολόγο για να υποβληθεί στην εξέταση αυτή, μία δήλωση που προκάλεσε αγανάκτηση στις ΗΠΑ.

View this post on Instagram

Squad

A post shared by @ ti_the_rapper on

Η βουλευτής των Δημοκρατικών Μικαέλε Σόλαζ, που κατέθεσε το νομοσχέδιο, ανέφερε ότι τα τεστ αυτά παραβιάζουν τα δικαιώματα των γυναικών και ενισχύουν τα στερεότυπα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

«Τα τεστ παρθενικού υμένα δεν είναι απαραίτητα από ιατρική άποψη και δεν έχουν καμία επιστημονική βάση», τόνισε η Σόλαζ.

«Συχνά είναι επώδυνα, ταπεινωτικά, δραματικά για τα νέα κορίτσια ή τις γυναίκες και στην πραγματικότητα είναι μια μορφή σεξουαλικής βίας», πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο το οποίο στηρίζεται από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, σύμφωνα με τη Σολάζ, θα συζητηθεί στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο.

Αν εγκριθεί, οι γιατροί που κάνουν αυτά τα τεστ θα κινδυνεύουν να χάσουν την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους, επεσήμανε η βουλευτής, ενώ αν το τεστ κάνει κάποιος που δεν είναι επαγγελματίας υγείας, θα θεωρείται σεξουαλική επίθεση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024