Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιωνικός Ν.Φ – ΑΕΚ 21-29

Ιωνικός Ν.Φ – ΑΕΚ 21-29

Η ΑΕΚ νίκησε με 29-21 τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με 29-21 επικράτησε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια σε νοκ άουτ αναμέτρηση για τη Φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ένωση δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και έφτασε στη νίκη και την πρόκριση, αναμένοντας την κλήρωση των προημιτελικών την προσεχή Τρίτη (03/12, 13:00, γραφεία ΟΧΕ). Στο πλευρό του «Δικεφάλου» βρέθηκαν και αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ, που ώθησαν τους παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια στη νίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στα πρώτα 5′ οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να κερδίσουν τους τερματοφύλακες με το 0-0 να διατηρείται. Μετά το πεντάλεπτο, Αραμπατζής, Νικολαΐδης και Florido έδωσαν το προβάδισμα στην ΑΕΚ με 0-3.

Ο Αραμπατζής με γρήγορο παιχνίδι σημείωσε άλλα 2 τέρματα, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Buneta-Florido, με τον Ισπανό να λαμβάνει την ασίστ στον αέρα από τον Hoggas.

Ο Kosanovic έμοιαζε απροσπέλαστος, δίνοντας την ευκαιρία στους «κιτρινόμαυρους» στην άλλη πλευρά του παρκέ να φύγουν στην κόντρα.

Ο Ζαμπούνης δεν έχασε την ευκαιρία, σημειώνοντας 4 τέρματα, με τους Florido και Παπαδιονυσίου να προσθέτουν από άλλα 2 και 1 αντίστοιχα για το 7-14 του πρώτου μέρους.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ : Η περιέργεια του τετ α τετ και η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός του  «Δικεφάλου» έκανε αρκετές αλλαγές όπως συνηθίζει και οι Γιόσμου, Κεδέρης και Hoggas «εκτόξευσαν» τη διαφορά στα 11 τέρματα (7-18). Οι γηπεδούχοι κάλεσαν τάιμ άουτ, καθώς το σκορ έμοιαζε να ξεφεύγει, και στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα με τους Δομπρή και Hoggas διατηρώντας εύκολα μία διαφορά 8 τερμάτων (13-21, 15-23), ενώ στη συνέχεια σκόραραν και οι Γιόσμου, Buneta, Νικολαΐδης και Παπαδιονυσίου για το τελικό 21-29. Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα, ένας τραυματισμός του Buneta στο γόνατο 3′ πριν το φινάλε, με την κατάσταση του να αναμένεται να εκτιμηθεί άμεσα.

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Παναγιώτης Νικολαΐδης, δήλωσε στο aek.gr: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι στο κύπελλο για φέτος και με αυτό ολοκληρώνουμε μια σειρά αγώνων με ένα πολύ θετικό πρόσωπο. Πλέον, στρέφουμε το μυαλό μας στον αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας και φυσικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 16/12.

Ειδικά η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερη και είναι πολύ σημαντικό να εμφανιστούμε πανέτοιμοι. Σήμερα είχαμε ακόμα μία ευκαιρία να δέσουμε σαν ομάδα και να γίνουν διάφορες αλλαγές και δοκιμές σε σχήματα και παίκτες.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά γιατί μας δίνουν ευκαιρίες για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια. Κάναμε αρκετά λάθη βέβαια στο παιχνίδι, στα οποία όμως δεν πρέπει να σταθούμε αυτή τη στιγμή.

Είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση και κοιτάμε τα δύσκολα που έρχονται, με τον κόσμο στο πλευρό μας, όπως και σήμερα παρά τη δύσκολη πρωινή ώρα. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τέλος, θέλω να ευχηθώ στον Buneta που τραυματίστηκε να μην είναι κάτι σοβαρό και να μη χάσει ούτε έναν αγώνα».

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, το Σάββατο (07/12, 18:00-ενδέχεται να γίνει αλλαγή) όταν και υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας για την 9η αγωνιστική της Handball Premier.

Τα πεντάλεπτα: 0-0, 1-4, 2-6, 4-9, 6-11, 7-14 (ημ.), 7-16, 11-19, 15-22, 17-24, 20-27, 21-29.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ (Παπακώστας): Βάρης, Αϊβαλιώτης 2, Αργυράκης 3, Γκέρτσος, Π. Μπούτος, Αποστολίδης, Ζαχάρης 1, Βασιλείου, Συγγάρης, Σιάτρας, Μπούτος Ε. 1, Κοτσιρας, Μαντζόπουλος 6, Λιόλιος 6, Τσάτσας 1, Μπουλούμπασης 1.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 3, Δομπρής 3, Μωραΐτης 1, Hoggas 3, Ζαμπούνης 5, Νικολαΐδης 2, Kosanovic, Μυλωνάς, Jimenez, Florido 4, Jakobsen, Παπαδιονυσίου 2, Ασλής, Buneta 2, Γιόσμου 3, Κεδέρης 1.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024