Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης : Αδιανόητο να ασκεί κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη

Γεωργιάδης : Αδιανόητο να ασκεί κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη

Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τη στρατηγική που ακολουθεί σχετικά με τη φορολογία της μεσαίας τάξης μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τη στρατηγική που ακολουθεί σχετικά με τη φορολογία της μεσαίας τάξης μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι παντελώς αδιανόητο να σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κριτική στον Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα πως εκείνοι ήταν που έκαναν ταξική επιλογή και υπερφορολόγησαν τη μεσαία τάξη, πράγμα που παραδέχτηκαν και στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στη δήλωση Χουλιαράκη στη Βουλή για τη συνειδητή επιλογή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη. Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως μπορεί να έλεγε ότι ήθελε, αλλά ένας πρωθυπουργός  κρίνεται από το τι έκανε και όχι το τι έλεγε.

«Εφαρμόζουμε γρηγορότερα τη μείωση φόρων»

Όσον αφορά τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση ΝΔ σχετικά με τη μείωση φόρων, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαρίθμησε τις κινήσεις που έχουν κάνει, δηλώνοντας: «Εφαρμόζουμε γρηγορότερα τη μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη.»

Παράλληλα παρέθεσε μια λίστα με όσα έχει πετύχει έως τώρα η κυβέρνηση:

  • Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 22% και κατά 30% στα σπίτια χαμηλής αξίας
  • Ρύθμιση των 120 δόσεων με το χαμηλότερο επιτόκιο όλων των εποχών
  • Με το φορολογικού νομοσχεδίου μειώθηκε ο εισαγωγικός συντελεστής στον ελεύθερο επαγγελματία από το 22% στο 9%.
  • Μειώθηκε ο φόρος στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% και στη συνέχεια από το 24% στο 20% ένα χρόνο νωρίτερα από ότι δεσμεύτηκε η κυβέρνηση προεκλογικά.
  • Μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές.
  • Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να μειώσει την εισφορά αλληλεγγύης γρηγορότερα, έναν χρόνο νωρίτερα και εξήγγειλε την κατάργηση τέλους επιτιδεύματος.

«Σε όσους το έχουν ανάγκη ένα κομμάτι του υπερπλεονάσματος»

Στη συνέχεια μίλησε σχετικά με το υπερπλεόνασμα, επισημαίνοντας ότι: «Το όποιο υπερπλεόνασμα βγαίνει, ένα μικρό κομμάτι θα πηγαίνει σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ το υπόλοιπο θα πηγαίνει σε μείωση των φόρων για να πάρει μπρος η ιδιωτική οικονομία και να αναπνεύσει η αγορά».

Τέλος, τόνισε ότι θα υπάρχει εξαίρεση από τον ΦΠΑ για τις άδειες πρώτης κατοικίας του 2006 τα τρία πρώτα χρόνια, κάτι που διευκολύνει τις αγορές και τις πωλήσεις σπιτιών.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024