Η συγκινητική ιστορία ομοφυλόφιλου που υιοθέτησε μωρό με σύνδρομο Down
Ο Luca Trapanese, ο οποίος από την ηλικία των 14 εργάζεται εθελοντικά με ΑμεΑ, μίλησε για τη χαρά που ένιωσε όταν υιοθέτησε το παιδί που απέρριψαν τόσες οικογένειες. Ο Trapanese, με καταγωγή από τη Νάπολη, υιοθέτησε την Alba, όταν ήταν μόλις 13 ημερών
Ένα βρέφος με σύνδρομο Down, που είχαν απορρίψει είκοσι οικογένειες, υιοθέτησε ένας 41χρονος ομοφυλόφιλος Ιταλός, αναφέροντας ότι από την πρώτη στιγμή που κράτησε τη μικρή Alba κατάλαβε πως ήταν η κόρη του.
Ο Luca Trapanese, ο οποίος από την ηλικία των 14 εργάζεται εθελοντικά με ΑμεΑ, μίλησε για τη χαρά που ένιωσε όταν υιοθέτησε το παιδί που απέρριψαν τόσες οικογένειες. Ο Trapanese, με καταγωγή από τη Νάπολη, υιοθέτησε την Alba, όταν ήταν μόλις 13 ημερών.
Πλέον, αποκαλύπτει πλευρές της κοινής τους ζωή στο Instagram με τους χιλιάδες followers να επικροτούν.
https://www.instagram.com/p/B5fUirSKN22/
Ποια είναι η μικρή Alba
Η Alba δόθηκε για υιοθεσία από τη μητέρα της, καθώς διαγνώστηκε με σύνδρομο Down, και είκοσι οικογένειες την απέρριψαν πριν εμφανιστεί ο Trapanese.
«Όταν την κράτησα για πρώτη φορά στα χέρια μου με πλημμύρισε χαρά. Ένιωσα αμέσως πως είναι η κόρη μου» δήλωσε στο Bored Panda.
Ο Trapanese αναφέρει ότι ήθελε πάντα να γίνει πατέρας ωστόσο οι κοινωνικές υπηρεσίες στην Ιταλία συνήθως δεν χορηγούν την επιμέλεια σε ανύπανδρους, ομοφυλόφιλους άνδρες. «Από την ηλικία των 14 δουλεύω εθελοντικά με ΑμεΑ και νιώθω πως έχω τη γνώση και την εμπειρία να το κάνω» ανέφερε.
https://www.instagram.com/p/B5YEM8IqVTC/
Στα εφηβικά του χρόνια ο Trapanese επισκεπτόταν τον καλύτερό του φίλο στο νοσοκομείο και τον βοηθούσε με τα μαθήματά του ενώ βρισκόταν στα τελευταία στάδια του καρκίνου. «Οι γονείς του έπρεπε να δουλεύουν, έτσι τον περισσότερο χρόνο τον περνούσαμε οι δύο μας. Έμεινα μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια της τρομερής, λυπηρής και επίπονης ασθένειας του, μέχρι το τέλος» ανέφερε στο BBC.
https://www.instagram.com/p/B5YTgriqWwC/
https://www.instagram.com/p/B5Lb_47qaKc/
https://www.instagram.com/p/B4wVpJYqKOg/
https://www.instagram.com/p/B4pHhyJidwZ/
- Πανευρωπαϊκή έρευνα για τα ενοίκια: Πιο ακριβή από τις Βρυξέλλες η Αθήνα, για τους χαμηλόμισθους
- Ανανεωμένες και φωτισμένες ξανά οι «Ομπρέλες» Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία
- Ιράν: Οι όροι του σχεδίου συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου και η άτακτη υποχώρηση Τραμπ
- Αίγινα: Νεκρό κοριτσάκι 20 μηνών
- Άρσεναλ, η τέχνη του να υποφέρεις
- Βουλή: Κλήση Τζαβέλλα στη Θεσμών και Διαφάνειας ζητά η Κωνσταντοπούλου – Πιέσεις της αντιπολίτευσης να στηριχθεί η εξεταστική για υποκλοπές
- Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας για τη ζωή του Άντονι Μπουρντέν
- Επίδομα Παιδιού Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα την Παρασκευή 8 Μαΐου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442