Έκπληξη προκαλεί η μεγάλη συμμετοχή και ο ρόλος των γυναικών στη φιλοναζιστική, ξενοφοβική και αντισημιτική οργάνωση «Εθνικοσοσιαλιστικό Ιταλικό Κόμμα των Εργατών»

Έκπληξη προκαλεί η μεγάλη συμμετοχή και ο ρόλος των γυναικών στη φιλοναζιστική, ξενοφοβική και αντισημιτική οργάνωση «Εθνικοσοσιαλιστικό Ιταλικό Κόμμα των Εργατών», που εξαρθρώθηκε εν τη γενέσει της.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την επιχείρηση «Μαύρες Σκιές» της ασφάλειας της Καλτανισέτα, που οδήγησε σε 19 συλλήψεις σε όλη την επικράτεια της Ιταλίας, φανερώνουν πως στα ιδεώδη της οργάνωσης είχαν προσηλυτιστεί πολλές γυναίκες, οι οποίες μάλιστα διαδραμάτιζαν κεντρικό ρόλο στα όργανά της.

Μεταξύ των ηγετικών στελεχών, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκεται μία 48χρονη υπάλληλος, η Αντονέλα Παβίν, με σύζυγο και παιδιά, που την είχαν συνεπάρει οι ναζιστικές ιδέες και συμμετείχε στην εθνική επιτροπή του «Εθνικοσοσιαλιστικού Ιταλικού Κόμματος των Εργατών» και είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Η ίδια αυτοαποκαλούνταν «Αρχιλοχίας του Χίτλερ» και αποστολή της ήταν η στρατολόγηση και η διάδοση της ναζιστικής και ξενοφοβικής ιδεολογίας του κόμματος.

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες στην κατοικία της και έχουν ανακαλυφθεί στο κατασχεθέν υλικό επιγραφές με τη σβάστικα, με αντισημιτικά συνθήματα και ναζιστικές σημαίες.

Επίσης, η ίδια χρησιμοποιούσε ένα ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτά, και αποδείχθηκε πως είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις της Άκρας Δεξιάς στο Βένετο.

Το απίστευτο είναι πως η ίδια δρούσε με τέτοια μυστικότητα, που ακόμη και οι οικείοι της αγνοούσαν την πολιτική της δραστηριότητα, αλλά και το πάθος της με τον Χίτλερ.

Εκτός από την «Αρχιλοχία», σημαντική θέση στην οργάνωση κατείχε και η επονομαζόμενη «Μις Χίτλερ».

Είναι η 26χρονη Φραντσέσκα Ρίτσι, κάτοικος του Πότσο ντ’ Άντα στο Μιλάνο, η οποία σύμφωνα με τις Αρχές είχε λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε συνέδριο ακροδεξιών στη Λισαβόνα το περασμένο καλοκαίρι.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο μεταξύ εθνικοσοσιαλιστών στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Επίσης, είχε συμμετάσχει στο διαδικτυακό διαγωνισμό του ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης VK, κερδίζοντας τον τίτλο «Μις Χίτλερ 2019».

Χαρακτηριστικό της, το τατουάζ με το ναζιστικό αετό στην πλάτη.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μία φίλη της την είχε ειδοποιήσει πως η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη της οργάνωσης, έπειτα από ενημέρωση που είχε από «πληροφοριοδότη» της μέσα στην αστυνομία, που αργότερα οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν στο πρόσωπο ενός ανώτερου υπαλλήλου του αρχηγείου της αστυνομίας του Τορίνο.

Στην οργάνωση αυτή συμμετείχε και άλλη μία γυναίκα, στο Καλτνιέρο της Βερόνα, στην κατοικία της οποίας εντοπίστηκαν το καταστατικό πρόγραμμα της ομάδας, έγγραφα και διαδικτυακό υλικό, φιλοναζιστικά αντικείμενα, σημαίες με τη σβάστικα και ναζιστικά βιβλία, ενώ το ενδιαφέρον στις έρευνες έχει προκαλέσει και ένα ζεύγος από τη Σικελία, ο άνδρας 42 ετών και η γυναίκα 40.

Ένας από τους συλληφθέντες είχε στην κατοχή του ένα όπλο, και από τα έγγραφα προκύπτει πως η οργάνωση σκόπευε να πραγματοποιήσει επίθεση κατά της ομοσπονδίας των παρτιζάνων μαχητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ANPI.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr