Λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της νέας coupe SUV παραλλαγής αμαξώματος του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της στην έκθεση του Los Angeles, η Audi σπεύδει να εφαρμόσει σειρά κρίσιμων αναβαθμίσεων στην ήδη γνωστή εκδοχή παραδοσιακή SUV έκδοση του e-tron, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αύξηση της αυτονομίας του κατά 25 χλμ.

Ως αποτέλεσμα των βελτιώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα ψύξης, στο δίδυμο των κινητήρων και την εγκατάσταση ενός αποδοτικότερου συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση το οποίο επιτρέπει την ανάκτηση ισχύος έως και 220 kW η έκδοση e-tron 55 quattro προσφέρει πλέον ηλεκτρική αυτονομία 436 χλμ. χωρίς να αλλάζει επί της ουσίας η μπαταρία των 95 kWh.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η βελτιωμένη έκδοση θα διατεθεί στην ίδια τιμή με την προ-ανανέωσης εκδοχή της και η οποία στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινά από τα 80.900 ευρώ και στην εγχώρια αγορά από τα 84.890 ευρώ.

Παράλληλα με τις βελτιώσεις στην έκδοση e-tron 55 quattro, η Audi, κατ΄αντιστοιχία με τα όσα ανακοίνωσε για το νεότερο όσο και δυναμικότερο e-tron Sportback, προσθέτει μια ακόμα έκδοση η οποία θα αποτελεί την αφετηρία στην γκάμα του ηλεκτροκίνητου SUV και στην πιο τετραγωνισμένη παραδοσιακή έκδοση αμαξώματος.

Ο λόγος για την έκδοση e-tron 50 quattro η οποία αξιοποιεί μια μικρότερη μπαταρία απόδοσης 71 kWh και η οποία αναλαμβάνει να τροφοδοτεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 230 kW (308 ίπποι) και 540 N ροπής. Η νέα βασική έκδοση η οποία είναι διαθέσιμη σε αμφότερες τις εκδοχές αμαξώματος του e-tron προσφέρει αυτονομία 336 χλμ. στην SUV έκδοση και 347 χλμ. στη νέα Sportback.

Σε ο,τι αφορά τις επιδόσεις,, το Audi e-tron 50 quattro επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα και προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 190 χλμ. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του Sportback e-tron 50 quattro τα αντίστοιχα μεγέθη διαμορφώνονται σε 6,6 δευτερόλεπτα και 200 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Επίσης, όπως ήδη ανακοίνωσε η Audi, η αρχική τιμή της νέας βασικής έκδοσης του e-tron στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινά από τα 69.100 ευρώ για την SUV έκδοση αμαξώματος και από τα 71.350 ευρώ για την Sportback.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο