Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Άλμα του Μπούτιτζετζ - υποχώρηση της Γουόρεν σε νέα δημοσκόπηση για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ : Άλμα του Μπούτιτζετζ – υποχώρηση της Γουόρεν σε νέα δημοσκόπηση για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο μετριοπαθής δήμαρχος Πιτ Μπούτιτζετζ σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση σε δημοσκόπηση για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών που δημοσιεύτηκε χθες, Τρίτη, ενώ η προοδευτική γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν κατέγραψε αντίθετα σημαντική πτώση

Ο μετριοπαθής δήμαρχος Πιτ Μπούτιτζετζ σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση σε δημοσκόπηση για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών που δημοσιεύτηκε χθες, Τρίτη, ενώ η προοδευτική γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν κατέγραψε αντίθετα σημαντική πτώση.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, 77 ετών, έρχεται στην πρώτη θέση στην έρευνα της κοινής γνώμης, που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Κουινίπιακ, συγκεντρώνοντας το 24% των προθέσεων ψήφου για την επιλογή του Δημοκρατικού υποψηφίου που θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ το 2020.

Αφού σημείωσε άνοδο στις δημοσκοπήσεις στην Αϊόβα και το Νιου Χαμσάιρ —πολιτείες-κλειδιά, καθώς θα ψηφίσουν πρώτες στις προκριματικές εκλογές—, ο Πιτ Μπούτιτζετζ καταγράφει εδώ μια θεαματική άνοδο σε πανεθνική κλίμακα, η οποία επιβεβαιώνει πως βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στην κούρσα.

Ηλικίας 37 ετών, ο Μπούτιτζετζ είναι ο βενιαμίν αυτής της κούρσας. Δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, συγκεντρώνει το 16% της πρόθεσης ψήφου, από 10% που είχε στην ίδια έρευνα της 24ης Οκτωβρίου.

Η υποστήριξη της γερουσιαστού Ελίζαμπεθ Γουόρεν μειώθηκε από την προηγούμενη δημοσκόπηση, περνώντας από την πρώτη θέση, με 28%, στην τρίτη (14%).

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς έρχεται τέταρτος (13%) στη δημοσκόπηση αυτήν, η οποία έχει σημαντικό περιθώριο σφάλματος 4,9 ποσοστιαίων μονάδων.

Ενώ τον Οκτώβριο η Γουόρεν τον είχε περάσει, «ο Μπάιντεν επιστρέφει στην κορυφή, όμως τρία πρόσωπα διεκδικούν πλέον τη δεύτερη θέση», υπογραμμίζει ο Τιμ Μαλόι, αναλυτής του Κουινίπιακ.

«Ο Μπούτιτζετζ περιλαμβάνεται πλέον στους τρεις πρώτους, προφανώς σε βάρος της Γουόρεν» συνεχίζει ο αναλυτής.

Η γερουσιαστής και πρώην καθηγήτρια του Δικαίου στο Χάρβαρντ υποστηρίζει μια σε βάθος μεταρρύθμιση της υγείας προς την κατεύθυνση ενός συστήματος καθολικής κάλυψης, όπως και ο Μπέρνι Σάντερς.

Ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος μπήκε την Κυριακή επισήμως στην κούρσα, παίρνει 3% στη δημοσκόπηση αυτήν, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Στο μέσο όρο των δημοσκοπήσεων, που ανακοινώνεται από τον ιστότοπο RealClearPolitics και περιλαμβάνει τη δημοσκόπηση του Κουινίπιακ, ο Τζο Μπάιντεν είναι επικεφαλής με 28% και ακολουθούν ο Μπέρνι Σάντερς (18%) και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν (17%), ενώ ο Πιτ Μπούτιτζετζ, που είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για το Λευκό Οίκο, έρχεται μακράν τέταρτος (9,6%).

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024