Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τώρα θα φανεί μέχρι πού μπορεί να πάει ο Παναθηναϊκός

Τώρα θα φανεί μέχρι πού μπορεί να πάει ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» έχουν να ανεβούν ένα αγωνιστικό… βουνό. Για ενάμιση μήνα ο Παναθηναϊκός θα παίζει… χωρίς ανάσα στην Ευρωλίγκα

Κάτι οι δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες, κάτι οι πιο… μεστές εμφανίσεις, κάτι ο ερχομός του Ρικ Πιτίνο, δημιούργησαν κλίμα ενθουσιασμού.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν αγωνιστικό Γολγοθά, στον οποίο πρέπει να ανταπεξέλθει, αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ.

Γιατί πολλά μπορεί να πει κανείς περί τετράδας κι ό,τι άλλο θέλετε, αλλά πρώτα πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Όσο κι αν ηχεί παράξενα στ’ αυτιά, η πιο… εύκολη νύχτα του πολέμου μοιάζει να είναι η αυριανή, με τους «πράσινους» να υποδέχονται την Μπασκόνια.

Προσέξτε: Δεν λέμε ότι θα είναι εύκολη, καθώς δεν υπάρχουν εύκολα ματς στη φετινή διοργάνωση, αλλά η… πιο εύκολη σε σχέση με τις επόμενες.

Η συνέχεια είναι… χωρίς ανάσα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 6 Δεκεμβρίου τον Ολυμπιακό, άρα έχει «υποχρέωση νίκης», λόγω έδρας.

Σε ντέρμπι «αιωνίων», ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης, δεν υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη.

Επόμενη αποστολή, διόλου εύκολη, καθώς (στις 13 Δεκεμβρίου) η ομάδα του Πιτίνο πηγαίνει στη Βαρκελώνη, για να παίξει απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Αμέσως μετά ακολουθεί «διαβολοβδομάδα», με το «τριφύλλι» να υποδέχεται στις 17 τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στις 19 να πηγαίνει στο Τελ Αβίβ για να συναντήσει τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Κι αν δεν σας φτάνουν όλα αυτά, την επομένη των Χριστουγέννων φιλοξενείται στο «Νίκος Γκάλης» η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο… χρόνος φεύγει, αλλά τα βάσανα των παικτών του Παναθηναϊκού δεν τελειώνουν, καθώς στο πρώτο ματς του 2020 (στις 3 Ιανουαρίου) θα βρουν -στην παγωμένη Μόσχα- την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι 43 μέρες ολοκληρώνονται με τη 18η αγωνιστική, η οποία βρίσκει τον Παναθηναϊκό στο Μιλάνο, απέναντι στην Αρμάνι.

Υπάρχει έστω ένας που να μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πόσες νίκες θα κάνει ο Παναθηναϊκός;

Βέβαιον είναι ότι, με εξαίρεση τον αυριανό, ΔΕΝ υπάρχει αγώνας που να μπορεί να θεωρηθεί εύκολος, δεν υπάρχει αγώνας που η ήττα να μην είναι εντός προγράμματος κι η νίκη (με εξαίρεση και το ματς με τον Ολυμπιακό) στα όρια της υπέρβασης.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024