Σε φόρουμ με θέμα: «Diversity & Inclusion: Breaking Barriers to Break Through».

Τις ενέργειες που έχει αναλάβει η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα για την ενδυνάμωση του γυναικείου δυναμικού στην εγχώρια πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας, ανέδειξε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ στο 3ο WIB Forum με θέμα «Diversity & Inclusion: Breaking Barriers to Break Through».

Το φόρουμ διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Women in Business (WIB), τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Ο πρέσβης ανέφερε: «Εξελίσσοντας την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων δημιουργούμε δίκτυα για την προώθηση της αλληλεγγύης και την απομάκρυνση των εμποδίων που μας οδηγούν στην ανάπτυξη».

Δηλώνοντας εμπνευσμένος από την παρουσία τόσων γυναικών, αλλά και αντρών υπέρμαχων της ισότητας των φύλων, τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την κρίσιμη σημασία δημιουργίας ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που συμπεριλαμβάνει ενεργά τη διαφορετικότητα στην Ελλάδα.

Επεσήμανε ότι η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί προτεραιότητα στην αμερικανική αλλά και στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ενώ αναφέρθηκε σε πρόσφατα στατιστικά που δείχνουν την πρόοδο, όσον αφορά στην εκπροσώπηση γυναικών στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr