Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αν ζητήσουμε βοήθεια από τον Τραμπ

Αν ζητήσουμε βοήθεια από τον Τραμπ

Ο αμερικανός διπλωμάτης (μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος) εμφανίζεται καταπέλτης έναντι της Tουρκίας (για το πυρηνικό της πρόγραμμα, για τις σχέσεις της με την Ελλάδα, για τον πόλεμο στη Συρία, για την αγορά των S-400)

Ισως οι περισσότεροι να θυμούνται τον Νίκολας Μπερνς, τον πρώην αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, τον οποίο όταν υπηρετούσε στη χώρα μας ορισμένοι (από το τότε ΠAΣOΚ) είχαν χαρακτηρίσει «ανθύπατο».

Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι από τότε που έφυγε από την Ελλάδα, ο αμερικανός διπλωμάτης (μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος) εμφανίζεται καταπέλτης έναντι της Tουρκίας (για το πυρηνικό της πρόγραμμα, για τις σχέσεις της με την Ελλάδα, για τον πόλεμο στη Συρία, για την αγορά των S-400).

Αυτή τη φορά όμως προχώρησε ένα βήμα περισσότερο, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

«Εάν υπάρξει θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και η Ελλάδα ζητήσει τη βοήθεια από τις ΗΠΑ μην περιμένετε να τη δώσει ο Τραμπ». Λόγια σταράτα από έναν Αμερικανό για τον αμερικανό πρόεδρο.

Οι συναντήσεις στην Αθήνα

Να σημειώσω και τούτα: Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Μπερνς βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Τζέφρι Πάιατ και τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο βετεράνος πρώην διπλωμάτης δεν έχει κρύψει τα φιλελληνικά του αισθήματα, δηλώνοντας όταν βρέθηκε στην Αθήνα πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, ενώ κατακεραύνωσε την επιθυμία της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, όπως διατυπώθηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως απαράδεκτη και μη αποδεκτή από τη διεθνή νομοθεσία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024