Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Αποσύρεται από τα βασιλικά καθήκοντά του ο Πρίγκιπας Άντριου λόγω σκανδάλου Έπσταϊν

Βρετανία : Αποσύρεται από τα βασιλικά καθήκοντά του ο Πρίγκιπας Άντριου λόγω σκανδάλου Έπσταϊν

Βόμβα στη Βρετανία: Ο πρίγκιπας Άντριου αποσύρεται προσωρινά από τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Έπσταϊν.

Ο πρίγκιπας Άντριου γνωστοποίησε σήμερα ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντά του για το άμεσο μέλλον, έπειτα από την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο με τον χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο Δούκας του Γιόρκ θα αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα για το άμεσο μέλλον.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, ο Άντριου σημειώνει ότι οι δεσμοί του με τον Έπσταϊν, που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία, προκαλούν μεγάλο πρόβλημα στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Ο ίδιος είπε ότι συμπάσχει με τα θύματα του Έπσταϊν.

«Φυσικά, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω οποιαδήποτε αρχή επιβολής του νόμου στις έρευνές της, εφόσον καταστεί αναγκαίο», σημειώνει ο Άντριου στην ίδια ανακοίνωση.

Οι κατηγορίες εναντίον του πρίγκιπα Άντριου

Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, ένα από τα φερόμενα ως θύματα του Τζέφρι Επστάιν, αποκάλυψε πρόσφατα πως όταν ήταν ανήλικη είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με τον αγαπημένο γιο της Ελισάβετ, ισχυρισμό τον οποίο έχει απορρίψει η βασιλική οικογένεια.

Η 35χρονη σήμερα γυναίκα ανέφερε ότι στα 17 της γνώρισε τον πρίγκιπα Άντριου μέσω του Επστάιν, του αυτόχειρα αμερικανού χρηματιστή ο οποίος ενεπλάκη σε μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών κοριτσιών.

Η Ρόμπερτς αφηγείται πως πήγαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ιδιοκτησίας του νυν Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ όπου ο πρίγκιπας Άντριου, της έδωσε να πιει βότκα.

Αργότερα, προχώρησαν σε σεξουαλική επαφή, αφού έκαναν «μαζί μπάνιο και ο πρίγκιπας έγλειψε τα πόδια μου».

«Κάναμε σεξ δύο φορές, στη Νέα Υόρκη και την Καραϊβική», πρόσθεσε, ισχυρισμός που ο πρίγκιπας αρνείται κατηγορηματικά, λέγοντας ότι «δεν είχε καμία σχέση με σεξουαλική επαφή με ανήλικα κορίτσια».

Από την πλευρά της, η 35χρονη σήμερα Βιρτζίνια επιμένει ότι λέει την αλήθεια.

«Την πρώτη φορά στο Λονδίνο, ήμουν τόσο νέα. Μου είπαν ότι θα συναντούσα απλώς έναν πρίγκιπα. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα ότι με ωθούσαν να κάνω σεξ μαζί του», είπε.

Στην έπαυλη εκείνη και ο πρίγκιπας Άντριου, συνεχίζει, επιδόθηκαν σε «ερωτικά παιχνίδια» στο μπάνιο και στη συνέχεια έκαναν σεξ στην κρεβατοκάμαρα.

«Ξεκίνησε να γλείφει τα δάχτυλα των ποδιών μου, ανάμεσα στα δάχτυλα, στις καμάρες. Και στη συνέχεια πήγαμε στην κρεβατοκάμαρα και προχώρησε στην σεξουαλική πράξη, αν μπορώ να το πω έτσι», ισχυρίστηκε.

Η επίσκεψη του πρίγκιπα στο σπίτι του Έπσταϊν

Ο πρίγκιπας Άντριου είχε θεαθεί μέσα στο διαμέρισμα του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη να απολαμβάνει ένα μασάζ ποδιών από μια νεαρή Ρωσίδα, σύμφωνα με μηνύματα email που είχε ανταλλάξει Αμερικανός λογοτεχνικός ατζέντης με τον συγγραφέα Γεβγένι Μορόζοφ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, ένα βίντεο που έδειχνε τον πρίγκιπα Άντριου μέσα στο σπίτι του Έπσταϊν, να αποχαιρετά μια γυναίκα, είχε προκαλέσει αναταράξεις στο παλάτι.

Σάλος μετά τη συνέντευξη του Έπσταϊν στο BBC

Το σκάνδαλο κλιμακώθηκε μετά την καταστροφική τηλεοπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC, που προβλήθηκε το Σάββατο.

Δεν κράτησε αποστάσεις από τον φίλο του Έπσταϊν, ο οποίος κατηγορήθηκε για παιδοφιλία και βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, ενώ δεν διατύπωσε καν τη συμπάθειά του προς τα θύματά του.

Ο 59χρονος πρίγκιπας περιορίστηκε να αμφισβητήσει τις κατηγορίες της Ρόμπερτς.

Η στάση του Άντριου προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης.

Παράλληλα, πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τις χορηγίες προς τα προγράμματα που χρηματοδοτεί και στηρίζει ο πρίγκιπας Άντριου.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024