Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Έπσταϊν: Κατηγορίες κατά δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων σε σχέση με τον θάνατο του

Υπόθεση Έπσταϊν: Κατηγορίες κατά δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων σε σχέση με τον θάνατο του

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, οι φρουροί που Τζέφρι Έπσταϊν, όφειλαν να ελέγχουν την κατάσταση του πολυεκατομμυριούχου κρατούμενου κάθε 30 λεπτά, παραποίησαν τις σχετικές καταχωρίσεις, για να φαίνεται πως ανταποκρίνονταν στο συγκεκριμένο καθήκον.

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη του χρηματιστή, Τζέφρι Έπσταϊν, τη νύχτα που σκότωσε τον εαυτό του σε μια φυλακή της Νέας Υόρκης, τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία ότι συνδέονται με τον θάνατο του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, οι φρουροί που όφειλαν να ελέγχουν την κατάσταση του πολυεκατομμυριούχου κρατούμενου κάθε 30 λεπτά, παραποίησαν τις σχετικές καταχωρίσεις, για να φαίνεται πως ανταποκρίνονταν στο συγκεκριμένο καθήκον.

Υπενθυμίζεται πως ο Έπσταϊν βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του τον Αύγουστο κι ενώ περίμενε να δικαστεί για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατος του Έπσταϊν, προήλθε από αυτοκτονία. Όμως, τόσο ο αδελφός του όσο και οι δικηγόροι που τον εκπροσώπησαν στην υπόθεση εξέφρασαν αμφιβολίες για το συμπέρασμα του ιατροδικαστή.

Ειδικός αμφισβητεί το σενάριο αυτοκτονίας

«Τα στοιχεία μαρτυρούν κυρίως μια ανθρωποκτονία παρά μια αυτοκτονία»,είχε δηλώσει ο Μάικλ Μπάντεν στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κάνοντας λόγο για «πολλαπλά κατάγματα» στο υοειδές οστό, που βρίσκεται στο ύψος του λαιμού, «τα οποία είναι πολύ ασυνήθιστα σε μια αυτοκτονία».

Οι δικηγόροι του Έπσταϊν αμέσως αμφισβήτησαν τα συμπεράσματα και ανακοίνωσαν την έναρξη μιας «ανεξάρτητης και πλήρους» έρευνας για τα αίτια του θανάτου του.

Για τον Μάιλ Μπάντεν, ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασία νεκροψίας νεκροτομής έπειτα από αίτημα του αδελφού του Τζέφρι Έπσταϊν, τα κατάγματα είναι χαρακτηριστικά μιας ανθρωποκτονίας από «στραγγαλισμό», επισήμανε ο ίδιος στο Fox News.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024