Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, οι φρουροί που Τζέφρι Έπσταϊν, όφειλαν να ελέγχουν την κατάσταση του πολυεκατομμυριούχου κρατούμενου κάθε 30 λεπτά, παραποίησαν τις σχετικές καταχωρίσεις, για να φαίνεται πως ανταποκρίνονταν στο συγκεκριμένο καθήκον.

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη του χρηματιστή, Τζέφρι Έπσταϊν, τη νύχτα που σκότωσε τον εαυτό του σε μια φυλακή της Νέας Υόρκης, τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία ότι συνδέονται με τον θάνατο του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, οι φρουροί που όφειλαν να ελέγχουν την κατάσταση του πολυεκατομμυριούχου κρατούμενου κάθε 30 λεπτά, παραποίησαν τις σχετικές καταχωρίσεις, για να φαίνεται πως ανταποκρίνονταν στο συγκεκριμένο καθήκον.

Υπενθυμίζεται πως ο Έπσταϊν βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του τον Αύγουστο κι ενώ περίμενε να δικαστεί για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατος του Έπσταϊν, προήλθε από αυτοκτονία. Όμως, τόσο ο αδελφός του όσο και οι δικηγόροι που τον εκπροσώπησαν στην υπόθεση εξέφρασαν αμφιβολίες για το συμπέρασμα του ιατροδικαστή.

Ειδικός αμφισβητεί το σενάριο αυτοκτονίας

«Τα στοιχεία μαρτυρούν κυρίως μια ανθρωποκτονία παρά μια αυτοκτονία»,είχε δηλώσει ο Μάικλ Μπάντεν στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κάνοντας λόγο για «πολλαπλά κατάγματα» στο υοειδές οστό, που βρίσκεται στο ύψος του λαιμού, «τα οποία είναι πολύ ασυνήθιστα σε μια αυτοκτονία».

Οι δικηγόροι του Έπσταϊν αμέσως αμφισβήτησαν τα συμπεράσματα και ανακοίνωσαν την έναρξη μιας «ανεξάρτητης και πλήρους» έρευνας για τα αίτια του θανάτου του.

Για τον Μάιλ Μπάντεν, ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασία νεκροψίας νεκροτομής έπειτα από αίτημα του αδελφού του Τζέφρι Έπσταϊν, τα κατάγματα είναι χαρακτηριστικά μιας ανθρωποκτονίας από «στραγγαλισμό», επισήμανε ο ίδιος στο Fox News.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr