Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai Vision T Concept: Προδιαγράφοντας το μέλλον του Tucson

Hyundai Vision T Concept: Προδιαγράφοντας το μέλλον του Tucson

H κορεατική φίρμα αποκάλυψε από την έκθεση του Los Angeles ένα plug-in υβριδικό πρωτότυπο SUV το οποίο αποτελεί “οδηγό”, τόσο σχεδιαστικό όσο και τεχνολογικό, για τη νέα γενιά του Tucson.

Μια γεύση από την επόμενη γενιά του Tucson επέλεξε να δώσει η κορεατική φίρμα από την έκθεση του Los Angeles όπου παρουσίασε ένα πρωτότυπο, αιχμηρό σχεδιαστικά SUV το οποίο επωφελείται από plug-in υβριδική τεχνολογία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συστάσεις, η αλλαγή φρουράς σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά του Tucson αναμένεται το 2021. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς οι δοκιμές εξέλιξης έχουν ξεκινήσει και τα πρώτα δοκιμαστικά πρωτότυπα έχουν ήδη απαθανατιστεί από το φωτογραφικό φακό, προδίδοντας την σχεδιαστική συνάφειά τους σε σχέση με το πρωτότυπο Vision T και διαθέτοντας ανάλογου αισθητικού σκεπτικού γρίλια, φωτιστικά σώματα, εισαγωγές αέρα και φωτιστικά σώματα.

Επίσης με δεδομένο ότι το Vision T Concept έχει μήκος 4,61 μ., πλάτος 2,01 μέτρα και ύψος 1,704, η νέα γενιά του Tucson, εφόσον υπακούσει στα ίδια μεγέθη, θα έχει οριακά μεγαλύτερο μήκος και ύψος σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου, ενώ θα είναι κατά τι μικρότερη κατά πλάτος.

Επιστρέφοντας στο concept car και στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, το Vision  διαθέτει μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη θύρα φόρτισης, πίσω φωτιστικά σώματα που καταλαμβάνουν το σύνολο του πλάτους του αμαξώματος καθώς και δύο «κρυφά» κεντρικά φωτιστικά σώματα LED τα οποία μιμούνται το σχεδιασμό και την υφή της γρίλιας με αποτέλεσμα όταν δεν χρησιμοποιούνται να μην είναι ορατά.

Επιπλέον, το Vision T επωφελείται από ενεργή γρίλια η οποία ανοίγει και κλείνει αναλόγως με τις ανάγκες ψύξης του κινητήρα και προσφέροντας καλύτερη αεροδυναμική όταν οι προαναφερθείσες δεν είναι υψηλές.

Αν και η Hyundai δεν δημοσιοποιεί στοιχεία σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του Vision T, το πρωτότυπο έχει λογικά ως αφετηρία μια μετεξέλιξη της πλατφόρμας που φιλοξενεί την τρέχουσα γενιά του Tucson ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και για την έκδοση παραγωγής του κορεατικού SUV.

Το Vision T εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του plug-in υβριδικού συνόλου που εξοπλίζει το Ioniq και το οποίο συνδυάζει τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 141 ίππων ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει και για την επόμενη γενιά του Tucson η οποία αναμένεται να εντάξει στην γκάμα της και plug-in υβριδική έκδοση αντίστοιχων προδιαγραφών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024