Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το… φάουλ της UEFA, οι αντιδράσεις και το «ευχαριστώ» του ΑΠΟΕΛ

Το… φάουλ της UEFA, οι αντιδράσεις και το «ευχαριστώ» του ΑΠΟΕΛ

Η UEFA όρισε Τούρκους διαιτητές στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Ντουντελάνζ, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Κύπριων, όμως διόρθωσε την επιλογή της.

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ντουντελάνζ την Πέμπτη (28/11) σε ένα ματς κομβικό για την πρόκριση στους «32» του Europa League για τους Κύπριους.

Η απόφαση της UEFA όμως να ορίσει Τούρκους διαιτητές στο ματς του ΑΠΟΕΛ με την ομάδα από το Λουξεμβούργο για το Europa League προκάλεσε αναβρασμό, αφού κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ στην ιστορία των γαλαζοκίτρινων μετά το 1974 και την εισβολή των Τούρκων στο Νησί της Αφροδίτης.

Η υπεύθυνοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας όρισαν τον 39χρονο Χάλις Οζκάχια (διεθνής από το 2009), με βοηθούς τους Τσεϊχούν Σεσιγκούζελ και Εκρέμ Καν και τέταρτο τον Άλπερ Ουλουσόι.

Όμως οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ μόλις έμαθαν τον ορισμό έστειλαν επιστολή στην UEFA, καλώντας την ομοσπονδία να αλλάξει την απόφαση της, καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει εδώ και 45 χρόνια. Η UEFA αντέδρασε άμεσα και άλλαξε την επιλογή της που η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Μεγαλόνησο.

Πλέον στο παιχνίδι της Πέμπτης ορίστηκε ο Ιταλός Τζανλούκα Ρόκι, με τον ΑΠΟΕΛ να ευχαριστεί με τη σειρά του την κυπριακή ομοσπονδία που έστειλε την επιστολή στην UEFA, αλλά και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ:

«Ευχαριστούμε την ΚΟΠ και τον πρόεδρο της Γιώργο Κούμα για την συμβολή του, στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν σήμερα έτσι ώστε να γίνει εφικτή η αλλαγή στους διαιτητές του ευρωπαϊκού μας αγώνα.

Ο ορισμός Τούρκων διαιτητών για πρώτη φορά σε αγώνα της ομάδας μας, μετά το 1974, ήταν ατυχής και χαιρόμαστε που η UEFA κατανοεί τον λόγο που ζητήσαμε την αλλαγή».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024