Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O δημιουργικός κόσμος του Nick Cave μέσα σε μία νέα έκθεση

O δημιουργικός κόσμος του Nick Cave μέσα σε μία νέα έκθεση

Η ζωή, το έργο και η έμπνευση του Nick Cave τα τελευταία 50 χρόνια, μέσα από μία μοναδική έκθεση

Ένα ταξίδι στον δημιουργικό κόσμο του μουσικού και αφηγητή, Nick Cave αποτελεί η έκθεση με τίτλο «Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition».

Η έκθεση του Nick Cave που θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί Black Diamond στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Μάρτιο, διερευνά τα πράγματα που διαμορφώνουν τη ζωή μας και όσα μας κάνουν αυτό που είμαστε, εξυμνώντας την περιέργεια και τη δύναμη του δημιουργικού πνεύματος.

Για τις ανάγκες της έκθεσης συγκεντρώνονται μεγάλης κλίμακας καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και ατμοσφαιρικά τοπία με περισσότερα από 300 αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του Αυστραλού τραγουδιστή-τραγουδοποιού, συγγραφέα, σεναριογράφου, συνθέτη και περιστασιακά ηθοποιού, από το αρχείο Nick Cave στο Κέντρο Τεχνών της Μελβούρνης, τη Βασιλική Δανική Βιβλιοθήκη και ιδιώτες συλλέκτες.

View this post on Instagram

BAD SEEDS (photo by @marcelo_cord)

A post shared by Nick Cave (@nickcaveofficial) on

Στην έκθεση «Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition» προβάλλονται η ζωή, το έργο και η έμπνευση του καλλιτέχνη, τα τελευταία 50 χρόνια και τα αληθινά και φανταστικά του σύμπαντα μέσα από πρωτότυπα έργα τέχνης, χειρόγραφους στίχους, λογοτεχνήματα, φωτογραφίες, βίντεο, σχέδια και προσωπικά συλλεκτικά αντικείμενα σε μία εντυπωσιακή αφήγηση σε οκτώ διαφορετικές αίθουσες.

Η έκθεση αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την Κριστίνα Μπακ, από τη Βασιλική Βιβλιοθήκη της Δανίας και τη γκαλερί της, Black Diamond στην Κοπεγχάγη και τη Τζανίν Μπάραντ από το Κέντρο Τεχνών της Μελβούρνης σε συνεργασία με τον Nick Cave.

Τα ηχητικά τοπία για την έκθεση συνέθεσε και ηχογράφησε ο ίδιος ο Nick Cave σε συνεργασία Γουόρεν Έλις.

Σημειώνεται τέλος ότι την πολυαναμενόμενη έκθεση «Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition»  στηρίζει ως χορηγός ο οίκος Gucci.

Μία πρωτοβουλία που δεν εκπλήσσει, καθώς ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου, Αλεσάντρο Μικέλε έχει προσωπική σχέση με τον Nick Cave και ο τραγουδιστής είναι τακτικός καλεσμένος στις επιδείξεις μόδας και τις εκδηλώσεις του brand, όπως το πρόσφατο LACMA’s Art + Film γκαλά, στο Λος Άντζελες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024